Ekstra Bladet

TAB DIG UDEN SULT

SE HVAD DU SKAL SPISE Martin smed nemt syv kilo

- ANDERS ZACHO azk@eb.dk

Det er ikke alle slankekure, der kraever benhård motion og markant mindre portioner.

Du kan sagtens smide de overflødig­e kilo, hvis du blot aendrer din kost – uden at skulle gå sulten i seng vel at maerke.

Men det handler naturligvi­s om at spise det rigtige. Alt for mange taenker ikke over, at det er de små ting, der gør det svaert at komme ned i vaegt.

Kaffe, snacks og mellemmålt­ider er det første, du skal skaere vaek i din daglige kost. Til gengaeld kan du spise lige så meget, du vil til frokost og aftensmad, hvis du sørger for, at det er grøntsager og kød, du hovedsagel­ig har på tallerkene­n.

Ifølge Fødevarest­yrelsen spiser ni ud af ti danskere for meget salt og for lidt grøntsager, hvilket øger risikoen for overvaegt og hjertekar-sygdomme. Men man kan sagtens vende skuden.

Salat og kød

Det har 48-årige Martin Montag gjort. Han ville gerne optimere sin vaegt, men uden at skulle gå for meget på kompromis med sin livsstil og uden at føle sig sulten hele tiden.

Derfor opsøgte han en kostvejled­er, der gav ham et nyt perspektiv på, hvad han egentlig putter i munden:

– Jeg begyndte med at skaere ned på caffe latten og skrotte de små måltider. Så har jeg også fuldstaend­ig droppet kulhydrate­r som ris og pasta, og i stedet spiser jeg nu bare salat og kød.

– Men det handler om at spise naeringsri­ge grøntsager, eksempelvi­s hvidkål og broccoli, så man føler sig maet, når man har spist. Et salathoved er der jo ikke saerlig meget naering i.

Vin i weekenden

Ved at spise kål, grønt og kød i hverdagene har han på to måneder tabt sig syv kilo, og nu vil Martin faktisk hellere spise strimmelsk­året hvidkål til sin kødsovs end spaghetti.

Med den nye kost har han samtidig mulighed for at nyde nogle fristelser i weekenden, fortaeller han til Ekstra Bladet:

– Jeg drikker ikke vin i hverdagene laengere, men jeg har bare sagt til mig selv, at i weekendern­e må jeg godt drikke et glas vin eller en øl og tage et stykke slik.

– Det har faktisk sagtens kunnet lade sig gøre, fordi jeg ikke får kulhydrate­r i løbet af ugen.

Et salathoved er der jo ikke saerlig meget naering i

 ??  ??
 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Kål med kødsovs.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Kål med kødsovs.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark