Ekstra Bladet

DRAEBER-BILISTEN GAV ALLE ANDRE SKYLDEN

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Det er alle andres skyld.

Før sin udåd rundsendte den 48-årige draeberbil­ist Jens Alexander R. fra Münster et naesten hundrede sider langt manifest om sit liv.

Flere medier er i besiddelse af manifestet – blandt andet Bild – hvor den 48-årige fortaeller om sit dårlige liv, der ifølge hans opfattelse skyldes alle andre menneskers fejl.

Naboer, venner, forretning­spartnere, laeger. Hans egne foraeldre. Listen er ganske omfattende.

Det 92 sider lange brev rundsendte den 48-årige, ni dage før han satte sig bag rattet i den grå VW-kassebil og med fuldt overlaeg styrede den mod en gruppe glade gaester, der nød foråret på en lille plads i byen Münster.

Forkert opdraget

Brevet blev sendt til mere eller mindre tilfaeldig­e modtagere. Blandt andet til en 81årig pensionist i nabolaget. I skrivelsen beskylder gerningsma­nden også sine foraeldre for at have opdraget ham forkert og have holdt ham isoleret.

Derfor blev han – lyder det – impotent. Og et normalt forhold til kvinder har han aldrig haft. Senere følte han angst for, at man skulle antage ham for at vaere homoseksue­l, og derfor begyndte han at drikke.

For et par år siden skulle Jens Alexander R. opereres i ryggen efter et styrt i en opgang, og det resultered­e ifølge hans egen opfattelse i en fejloperat­ion, så han fik ondt i ryggen.

Han beskylder øvrigt en nabo for at stå bag ulykken.

Flere selvmordsf­orsøg

Set udefra gik det slet ikke så dårligt endda for den 48årige mand, skriver en raekke tyske medier, der har snakket med hans venner og bekendte.

Han studerede design og levede derefter af forskellig­e design-licenser, skriver blandt andet Die Welt.

Men Jens Alexander R. havde også psykiske problemer og havde derfor flere gange i løbet af de senere år vaeret i kontakt med psykiatrie­n, ligesom han ifølge de lokale medier havde forsøgt at begå selvmord flere gange tidligere, før det altså lykkedes i weekenden.

Set udefra gik det slet ikke så dårligt endda for den 48-årige mand

 ?? FOTO: STEPHAN R./AP ?? Lørdag eftermidda­g kørte den 48-årige Jens Alexander R. målrettet en kassebil ind i de forsvarslø­se mennesker, der sad og nød forårssole­n på en café i den mindre provinsby Münster.
FOTO: STEPHAN R./AP Lørdag eftermidda­g kørte den 48-årige Jens Alexander R. målrettet en kassebil ind i de forsvarslø­se mennesker, der sad og nød forårssole­n på en café i den mindre provinsby Münster.
 ?? FOTO: MARIUS BECKER/AP ?? Det var denne kassebil, der blev brugt som våben mod de uskyldige café-gaester i Münster.
FOTO: MARIUS BECKER/AP Det var denne kassebil, der blev brugt som våben mod de uskyldige café-gaester i Münster.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark