Ekstra Bladet

Får ny Hollywood-rolle

Claes Bang og Roland Møller indspiller en film sammen i Amsterdam og London

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

To af Danmarks mest eftertragt­ede skuespille­re netop nu – Claes Bang og Roland Møller, der begge har vaeret Oscar-nominerede – skal spille sammen i en Hollywood-film. Optagelser­ne til filmen, hvis arbejdstit­el er ’Lyrebird’, begynder i Amsterdam søndag.

Det fortaeller de til Ekstra Bladet.

Filmen handler om en virkelig historie om den hollandske maler Han van Meegeren, der forfalsker Vermeer-kunstvaerk­er i tiden omkring Anden Verdenskri­g.

Det gør han så overbevise­nde, at det lykkes ham at snyde kunstekspe­rter til at betragte dem som aegte.

I filmen spiller Claes Bang og Roland Møller duoen, der skal efterforsk­e kunstneren Meegeren, der spilles af den australske skuespille­r Guy Pearce.

50-årige Bang, der vandt Den Gyldne Palme i Cannes sammen med resten af holdet bag ’The Square’, kalder opgaven for en drømmeroll­e.

– Det er en helt sindssyg opgave og en virkelig, virkelig god historie. Jeg ved ikke, om jeg nogensinde kommer til at lave noget, der bliver så fantastisk en oplevelse som den film, vi vandt med i Cannes, men denne her kommer meget taet på, fortaeller han til Ekstra Bladet.

– Det er en historie, som alle kender i Holland, og jeg er selv lidt overrasket over, at jeg aldrig har hørt om den. I løbet af krigen bliver der lige pludselig fundet seks nye malerier af Johannes Vermeer, og det helt spektakula­ere er, at Göring køber et af dem – til den højeste pris, der nogensinde er blevet betalt for et maleri, forklarer han om filmen.

Claes Bang er også netop blevet faerdig med en anden Hollywood-film, nemlig ’The Girl in the Spider’s Web’, filmatiser­ingen af den fjerde bog i ’Millenium’-serien om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist, så det ville måske vaere naerliggen­de at konkludere, at det kører rigtig godt for den danske skuespille­r.

– Er det nu, det hele tager fart?

– Det ved jeg ikke. Jeg laver bare det, der ligger foran mig. Om der er fart i det, ved jeg ikke. Jeg har jo ikke rigtig haft held i sprøjten i Danmark, lyder det fra Bang.

Jeg har jo ikke rigtig haft held i sprøjten i Danmark

– Men nu har du held i USA? – Ja, ’The Square’ har i hvert fald åbnet nogle muligheder for mig, som jeg ikke har haft før.

Også den danske skuespille­r Marie Bach Hansen, der er kendt fra ’Arvingerne’ på DR, har en rolle i filmen, som Imperative Entertainm­ent står bag.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Claes Bang har fået en rolle i en ny Hollywood-film, der har arbejdstit­len ’Lyrebird’.
FOTO: ALL OVER PRESS Claes Bang har fået en rolle i en ny Hollywood-film, der har arbejdstit­len ’Lyrebird’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark