Ekstra Bladet

Derfor er Blachman vigtig for TV2

- Rms@eb.dk; jukr@eb.dk; sloth@eb.dk

– Thomas får en god løn for sit arbejde på ’X Factor’, og det manglede bare. Men Thomas er aldrig grådig, og det er ikke pengene, der har vaeret afgørende i forbindels­e med forhandlin­gerne med TV2, forklarer hun.

Blachman har forhandlet sin løn direkte med BLU, som så selv forhandler med TV2.

– Der er slet ingen tvivl om, at det er Thomas Blachmans kaempestor­e passion for arbejdet med de unge musiktalen­ter på ’X Factor’ og et oprigtigt ønske om at vaere i naerkontak­t med danskerne, som har vaeret udslagsgiv­ende.

– Han er ikke drevet af penge, men af sin mission om at røre danskerne. Det er måske en del af hemmelighe­den bag hans store popularite­t, vurderer Anne Brostrøm Storgaard.

Thomas Blachman selv er en travl mand, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen.

– Jeg har ikke så meget at sige andet end, at det kan godt vaere, regeringen vil lukke ned for Danmarks Radio, men de skal ikke få held med at lukke munden på mig.

– Hvad har det kostet TV2 at få dig med over til dem?

– Det har ikke noget med sagen at gøre.

– Men det er jo alligevel altid interessan­t, hvad sådan en som dig koster?

– Jeg gør ikke det her for pengenes skyld. Det kan jeg godt love dig for. Jeg gør det for mine børns skyld og for Danmarks skyld.

– Vi må aerlig talt alle gøre, hvad vi kan, siger Blachman. Sune Bang, der er administre­rende direktør i Kommunikat­ionsbureau­et København, er ikke i tvivl om, at det har vaeret en stor prioritet for TV2 at hente Thomas Blachman over til en ny saeson af ’X Factor’.

– Ja, han siger jo selv, at der ikke er noget ’X Factor’ uden ham ...

– Har han ret i det?

– Nej, det tror jeg ikke. Man har set i mange andre lande, at man har skiftet en respektere­t dommer ud. Men der er ingen tvivl om, at ’X Factor’ ville vaere noget andet uden ham, og det er ikke sikkert, at det ville vaere lige så interessan­t, så det er et super traek af TV2.

– Hvorfor er han brandingma­essigt?

– Han har altid vaeret provokeren­de, og det laegger formatet også op til. Folk kan maerke ham! Derudover er så vigtig han en dygtig musiker, og endelig har han det, som er meget moderne for tiden: Nemlig ’purpose’ – han vil noget med det, han gør.

– Betaler man så bare det, han koster?

– På den ene side er det jo Blachman, der er den unikke, så han har haft en rigtig god forhandlin­gsposition – han er ikke bare en af mange. På den anden side er hans optraeden i ’X Factor’ med til at booste alt det andet, han laver. Så jeg tror, der har vaeret en gensidig interesse, men Blachman har bestemt ikke stået dårligt i forhandlin­gerne. Pengene er hurtigt tjent ind i reklamer.

– Er han vigtigere end Remee?

– Ja, det vil jeg mene. Remee er virkelig dygtig, skarp i sin kommunikat­ion og meget charmerend­e. Men hvis man skulle vaelge imellem de to, ville man nok vaelge Blachman, for han er svaerere at finde en erstatning for. – Hvad med Sanne?

– Det var et scoop af DR at få hende med, men jeg tror ikke, at TV2 tager hele det gamle hold med. De bliver nødt til at lave noget nyt.

Der er ingen tvivl om, at ’X Factor’ ville vaere noget andet uden ham

 ?? FOTO: MARTIN SYLVEST/RITZAU SCANPIX ?? Thomas Blachman laver ikke ’X Factor’ for pengenes skyld, bedyrer han.
FOTO: MARTIN SYLVEST/RITZAU SCANPIX Thomas Blachman laver ikke ’X Factor’ for pengenes skyld, bedyrer han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark