Ekstra Bladet

Spytklat førte til vildt skyderi

- FOTO: KENNETH MEYER db@eb.dk

Det var et skaenderi over en parkering, som var grund til, at et mangeårigt LTFmedlem sidste år skød vildt omkring sig på Nørrebro.

Det forklarede en 27-årig LTF’er, da han satte sig i vidneskran­ken i Københavns Byrets retsal 27. Han naegtede, at skyderiet var en del af bandekonfl­ikten mellem LTF og Brothas, der haergede København i sidste halvår af 2017.

Under skyderiet affyrede han, ifølge tiltalen, mindst fem skud mod en tilfaeldig person, der dog ikke blev ramt. Kort efter affyrede den 27-årige yderligere to skud mod en ukendt cyklist, der angivelig undveg og derfor ikke blev ramt. Herefter fortsatte bandemedle­mmet mod Den Røde Plads på ydre Nørrebro, hvor han igen skød flere skud og denne gang ramte to personer.

Den ene blev strejfet af et skud i venstre lår, og vaerst gik det ud over en yngre svensk kvinde, der blev ramt af et skud i venstre balde.

Spytklat på jakke

Fra sin plads på anklagebae­nken forklarede LTF’eren, at han dagen før skyderiet sammen med en ven var taget til området omkring Den Røde Plads – et kendt tilholdsst­ed for Brothas-banden – for at købe to grillkylli­nger. Vennen havde parkeret, så bilen spaerrede vejen, hvilket gav anledning til et skaenderi mellem de to venner og flere forretning­sdrivende i området.

– Det var et o.k. stort skaenderi, forklarede han.

Skaenderie­t blev afbrudt af politiet, som bad parterne gå hver til sit.

– Jeg kan se, at jeg har en spytklat på min jakke, og jeg bliver meget vred, forklarede det mangeårige LTF-medlem.

Han forklarede, at han tog hjem, hvor han i løbet af aftenen drak to-tre øl og stadigvaek var vred over episoden. Senere forlod han hjemmet i frustratio­n.

Dummebøde

– Jeg taenkte, de havde talt nedladende til mig, og jeg ville skyde på deres butikker og give dem en dummebøde, sagde han i dag i retten.

Med et glas vand og en astmaspray ved siden af sig forklarede han med rolig stemme om skyderiet.

– Alle mine skud var i benhøjde, sagde han om skyderiern­e, der altså angivelig var for at uddele en dummebøde.

Hvor han fik pistolen fra, ville han dog ikke fortaelle.

– Jeg vil ikke saette mig selv eller min familie i fare, forklarede han.

– Hvis du fortaeller mig, hvem du har fået den pistol fra, så bringer du din familie i fare, ville anklageren vide. – Det kan jeg risikere. Den 27-årige blev anholdt efter en laengere jagt til fods gennem Nørrebropa­rken, hvor betjentene skød flere varselssku­d.

 ??  ?? En kvinde blev ramt af et skud i venstre balde, da der blev skudt vildt på Nørrebro.
En kvinde blev ramt af et skud i venstre balde, da der blev skudt vildt på Nørrebro.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark