Ekstra Bladet

JEG GAV HAM

Erkendte i retten, at han brød kodeks

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

I rockernes verden holder man munden lukket. Men da ankesagen vedrørende det såkaldte trippeldra­b på Frederiksb­erg kørte ved Østre Landsret, valgte sagens hovedtilta­lte, Bandidos-rockeren Ian Ramm Hansen, at bryde kodekset.

Ved retssagen forklarede han, at han gav våbnet til en anden Bandidos-rocker, godt seks timer før tre sovende unge maend blev likvideret natten til 11. november 2015 i en lille lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksb­erg.

Da sagen kørte ved Retten på Frederiksb­erg, blev rockeren idømt livstid. Her blev han dømt for at vaere en af to, der den pågaeldend­e nat var kravlet op ad et stillads og ind ad et åbentståen­de vindue til lejlighede­n.

Hentede våben

Rockeren

Men han erkender, at han tidligt om aftenen forud for drabsnatte­n hentede det ene af to våben, der blev brugt ved det tredobbelt­e drab, i en lejlighed på Vestegnen.

Revolveren, forklarede han i byretten, havde han senere samme aften givet videre til en anden person, som han dog ved den lejlighed ikke naegter

sig

skyldig. ville saette navn på.

Men da ankesagen kørte ved Østre Landsret, brød dem drabsdømte rocker princippet om tavshed. Et sted på Rødovrevej eller Tårnvej havde han den pågaeldend­e aften overdraget revolveren til Umar Asghar, der også var medlem af Bandidos, lød forklaring­en pludselig.

– Min klient kunne forstå, at der var tale om et kardinalpu­nkt for retten, fordi han var den sidst kendte, der havde haft våbnet i haenderne. Og derfor valgte han nu at forklare sig om den del, siger hans advokat, Berit Ernst.

Med byrettens livstidsdo­m i bagagen var alt på spil i ankesagen for Ian Ramm Hansen. Hvilket også var grunden til, at han her valgte at sende ’sorteper’ videre.

’Valget står mellem livstid og bryde klubbens kodeks. Kodeks gaelder stadig, men hvis han skal vaelge mellem klubben og komme ud til familien, så vaelger han familien.’

Sådan forklarede Ian Ramm Hansen ved ankesagen ifølge retsbogen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Begik selvmord

Sagen rummer den vaesentlig­e detalje, at Umar Asghar ikke laengere er i live. Han valgte at tage sit eget liv, mens han sad varetaegts­faengslet i forbindels­e med den tredobbelt­e drabssag.

Dermed peger Ian Ramm Hansen på en død mand som vaerende den hovedansva­rlige i den grove sag.

Østre Landsret fandt dog ikke rockerens forklaring trovaerdig, og i stedet stadfaeste­de man Ian Ramm Hansens livstidsdo­m.

 ?? PRIVATFOTO ?? Phillip Rasmussen, Suhaib Jaffar og Mike Vinther blev draebt natten til 11. november 2015.
PRIVATFOTO Phillip Rasmussen, Suhaib Jaffar og Mike Vinther blev draebt natten til 11. november 2015.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Det var i denne lejlighed, at de tre blev draebt. Politiet vurderer, at det skete ved tretiden om natten. Gerningsma­endene kom op til lejlighede­n via et stillads. Siden kravlede de ind gennem et åbentståen­de køkkenvind­ue.
FOTO: KENNETH MEYER Det var i denne lejlighed, at de tre blev draebt. Politiet vurderer, at det skete ved tretiden om natten. Gerningsma­endene kom op til lejlighede­n via et stillads. Siden kravlede de ind gennem et åbentståen­de køkkenvind­ue.
 ?? PRIVATFOTO ?? Ligesom Ian Ramm Hansen var Umar Asghar også ’sergent at arms’ i Bandidos. Her udfyldte han denne rolle i Holbaek-afdelingen.
PRIVATFOTO Ligesom Ian Ramm Hansen var Umar Asghar også ’sergent at arms’ i Bandidos. Her udfyldte han denne rolle i Holbaek-afdelingen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark