Ekstra Bladet

Aldrig fundet: Brugte sjaelden revolver

-

Der blev anvendt et jagtgevaer, som muligvis var oversavet, og en sjaelden kaliber 38-revolver af maerket Smith & Wesson ved den grusomme handling.

Ingen af de to våben er fundet. Men det er lykkedes politiet at klarlaegge revolveren­s faerd i døgnene op til det tredobbelt­e drab, og det er dette våben, som Ian Ramm Hansen erkender at have håndteret i timerne forud for ugerningen.

Skiftede haender

I retten forklarede Ian Ramm Hansen, at han var blevet bedt om at skaffe våbnet af en mand, der hedder ’Peter’. Angiveligt en af Umar Asghars bekendte.

Hvad ’Peter’ og Umar skulle med våbnet, havde han ingen viden om. Han spurgte heller ikke til det, forklarede Ian Ramm Hansen i retten.

Ian Ramm Hansens svoger blev i byretten dømt for at have formidlet kontakten til nogle maend på Vestegnen, der skaffede våbnet. Siden fulgte der et døgn, hvor revolveren skiftede haender flere gange.

En af maendene, der håndterede våbnet undervejs, har selv henvendt sig til politiet og forklaret sig om sagen. Både han og de andre er dømt for at have besiddet og håndteret våbnet.

Prøveskudt

Manden var med, da våbnet blev klargjort og prøveskudt to gange op i luften i en kolonihave ved Ballerup.

Derefter blev våbnet fragtet videre til en lejlighed i en boligejend­om i på Vestegnen, hvor Ian Ramm Hansen senere hentede revolveren.

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET TV ?? Politiet mener, at det var en revolver som denne, der var det ene af to gerningsvå­ben. Det andet var et haglgevaer. Ingen af de to våben er fundet.
FOTO: EKSTRA BLADET TV Politiet mener, at det var en revolver som denne, der var det ene af to gerningsvå­ben. Det andet var et haglgevaer. Ingen af de to våben er fundet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark