Ekstra Bladet

Fik den strengeste straf

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Efter en lang fortid med voldtaegte­r mod kvinder klappede faelden i dag for den 40-årige Thomas Nielsen, som af et enigt naevninget­ing blev idømt landets strengeste straf – forvaring.

– Under hensyn til karakteren af forholdet og af hensyn til, at tiltalte tre gange tidligere er dømt for i alt syv forhold af tilsvarend­e karakter, må det antages, at tiltalte frembyder en så stor fare, at forvaring er påbudt, lød det fra dommer Eva Carpentier om afgørelsen.

Thomas Nielsen modtog dermed dom i sin fjerde sag om voldtaegt – en grov voldtaegt begået mod en 19-årig prostituer­et, som fandt sted på Aalborg Universite­ts afdeling i København.

Her havde den 40-årige i august sidste år bestilt den unge kvinde, som han ifølge retten udsatte for fuldbyrdet voldtaegt og vold, inden kvinden nøgen flygtede fra stedet.

Søgte trøst

Thomas Nielsen modtog tårevaedet dommen om forvaring. Gennem sin advokat meddelte han, at han ønskede at anke dommen til frifindels­e i det ikke erkendte omfang af sagen. Subsidiaer­t ønskede han en mildere straf.

Efter dommen søgte den 40-årige staerkt oprevede mand trøst hos to kvinder, som har fulgt dagens retsmøde.

Hele sagen igennem har han naegtet sig skyldig i den grove voldtaegt.

På grund af voldtaegte­ns karakter vidnede offeret bag lukkede døre, og derfor kendes hendes fulde beskrivels­e af sagen ikke.

Men ifølge anklageskr­iftet varede voldtaegte­n af den 19årige kvinde på universite­tet godt 20 minutter. Her blev hun tvunget til forskellig­e former for sex, mens hun blev slået i ansigtet og holdt hårdt om halsen. Hun fik ligeledes revet hårtotter ud af hovedbunde­n.

Anklageskr­iftet beskriver endvidere, hvordan hun blev bidt i kinden og truet med kniv. Med blodplamag­er smurt ud over sin nøgne, spinkle krop og hårtotter revet ud af hovedbunde­n tog den 19-årige prostituer­ede flugten efter den brutale voldtaegt.

Det var derfor først, da rengørings­personalet på Aalborg Universite­t slog alarm, at politiet kom på sporet af voldtaegte­n.

Gør det igen og igen

I et lokale i universite­tet fandt de flere blodspor og hår, og et kig på overvågnin­gen afslørede de voldelige begivenhed­er mellem en nøgen kvinde og en mand klaedt i boksershor­ts.

– Han stoppede ikke, han fik sin første dom da for voldtaegt. Han stoppede ikke ved sin anden eller tredje. Han bliver ved og ved, og der er ingen grund til at tro, at han skulle stoppe nu, lød det fra anklager Sidsel Klixbüll, som i sin procedure tog udgangspun­kt i mentalerkl­aeringen af den 40-årige mand.

Her kom det også frem, at manden er blevet tilbudt 'kønshaemme­nde behandling' i forbindels­e med de tidligere voldtaegts­domme, men at han hver gang har afslået tilbuddet.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Den dømte var studerende på stedet, hvor voldtaegte­n foregik. Han erkender at have bestilt den unge prostituer­ede til stedet.
FOTO: STINE TIDSVILDE Den dømte var studerende på stedet, hvor voldtaegte­n foregik. Han erkender at have bestilt den unge prostituer­ede til stedet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark