Ekstra Bladet

Historien gentager sig for S

-

Ifølge Tine Aurvig-Huggenberg­er er Socialdemo­kratiet under formand Mette Frederikse­n ved at gentage historien med at laegge de radikale på is forud for et folketings­valg, hvor de kan ende med at vaere dybt afhaengige af Morten Østergaard­s mandater.

– Fair Løsning og Fair Forandring havde det formål at gøre SF regeringsd­ueligt. Det skulle skabe en akse af enighed mellem S og SF. Og der oplever jeg, at man var meget, meget kontant i sine meldinger over for de radikale. Ikke helt ulige det, vi ser nu, siger Aurvig-Huggenberg­er om den kurs, Mette Frederikse­n og samme Sass kører i dag.

Socialdemo­kratiet har de seneste år luftet ideen om at gå i regering helt uden de radikale. Og selvom Morten Østergaard de seneste uger har påbegyndt et mindre opgør mod den helt bløde speltlinje i udlaending­epolitikke­n, ser Tine Aurvig-Huggenberg­er stadig et meget stort gab mellem de radikale og Frederikse­ns og Sass’ benhårde kurs.

– Du kalder det i bogen Sassdoktri­nen og siger, at det skaber en utålelig forhandlin­gsposition. Ser du også sådan på hans rolle i partiet under Mette Frederikse­n?

– Jeg skal ikke kunne sige, om det skaber en utålelig forhandlin­gsposition. Så taet er jeg ikke på ledelsen. Men udefra set, så ser det i høj grad ud, som om man kunne risikere at blive bragt i den samme position med de radikale en gang til.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark