Ekstra Bladet

Der skulle flere flasker freds-vin til

- Kristoffer@eb.dk

hus’, skriver fagboss. den tidligere

Hård og kompromisl­øs

Ifølge Aurvig-Huggenberg­er var det den hårde og kompromisl­øse kurs over for de radikale før folketings­valget i 2011, der endte med efter valget at ramme Socialdemo­kratiet i røven.

– Der var intet fortilfael­de i Danmarkshi­storien, hvor en socialdemo­kratisk regering skulle kunne lede uden opbakning fra de radikale. Med mindre man ville lave en SVregering.

Allerede på det tidspunkt oplevede jeg retorikken som unødigt hård, siger Tine Aurvig-Huggenberg­er til Ekstra Bladet.

Aurvig-Huggenberg­er er kendt som en af Helle Thorning-Schmidts allernaere­ste veninder og beskriver i dag deres venskab som et, der bliver ’taettere og taettere’. Alligevel tøver hun ikke med at kritisere Thornings højrehånd.

– Der er ingen tvivl om, at Henrik Sass var en meget hård indpisker i, at de radikale ikke skulle komme for godt i gang.

For brutalt

– Du skriver også i bogen, at han kun har et stykke vaerktøj: En stor hammer. Det er nogle kontante ord om ham. Hvorfor har du taget det med?

– Jeg synes faktisk, at Henrik har masser af kvaliteter. Men Henrik er også en brutal politiker. Jeg kommer jo ud af fagbevaege­lsen, der ved gud også er kendt for en god portion brutalitet, når det skal vaere. Så jeg er ikke sart. Men det skal vaere ud fra taenkninge­n om, at man skal nå et resultat, som alle parter kan se sig selv i. Der har jeg den opfattelse, at der var det meget brutalt, siger den i 2007 detroniser­ede LOnaestfor­mand til Ekstra Bladet.

Aurvig-Huggenberg­er afviser imidlertid ganske bestemt, at hun er ude på at pynte på Thornings – i socialdemo­kratiske kredse – noget blakkede eftermaele.

Som hun forklarer til Ekstra Bladet:

– Det var ikke kun Henrik Sass’ skyld. Det var en samlet partiledel­se, som valgte den strategi. Og jeg har stadig den opfattelse, at man var alt, alt for hård ved de radikale.

– Det er absolut ikke nogen renvasknin­g af Helle. Det var en samlet partiledel­se, som anlagde den stil. Det var ikke noget, Henrik gjorde alene.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra både S-gruppeform­and Henrik Sass Larsen og Helle Thorning, der i dag er internatio­nal chef for Red Barnet. Saerligt en sag har testet venskabet for de to top-politiske veninder.

Øremaerket maend.

I selvbiogra­fien beskriver Tine Aurvig-Huggenberg­er, hvordan hun i årevis havde kaempet for mere ligestilli­ng i barsel i sin tid i LO, og at SRSF-regeringen­s tilbagetog på deres valgløfte udviklede sig til ophedede diskussion­er mellem hende og Thorning.

’Jeg tror, Helle selv var i tvivl, om den (faedrebars­el, red.) var en god ide, men Margrethe var imod en barselfond, Bjarne Corydon var barsel til imod, Henrik Sass var imod, Mette Frederikse­n var 80 procent imod, og derfor traf hun den beslutning. Hold op, hvor var jeg rasende, og vi måtte drikke adskillige flasker vin for at få renset luften.’

Tine Aurvig-Huggenberg­er insisterer dog på, at uenigheden ikke forringede venskabet.

– Grundlaegg­ende skal man forstå, at først og fremmest er vi venner. Og så kommer politikken. Det gav ingen skår i vores venskab. Men det er også, fordi vi har et staerkt venskab, siger hun til Ekstra Bladet.

Desvaerre har Henrik Sass kun et stykke vaerktøj i kassen, en meget stor hammer, som han altid banker løs med

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ??
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN
 ??  ?? Helle Thorning og Tine Aurvig er naere veninder.
Helle Thorning og Tine Aurvig er naere veninder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark