Ekstra Bladet

FRA BANDELEDER TIL

TJENTE 100.000 OM MÅNEDEN PÅ HASHSALG: Nedim Yasar, der er tidligere bandeleder af Los Guerreros, skal spille bandeleder i tredje saeson af 'Bedrag'

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

I efteråret afslørede DR, at der ville komme en tredje saeson af tv-serien 'Bedrag'. Nu er optagelser­ne begyndt, og Ekstra Bladet kan nu løfte sløret for en af de nye medvirkend­e.

Det drejer sig om den tidligere bandeleder Nedim Yasar, der kom ud af miljøet i 2013 gennem et såkaldt exitprogra­m i Ballerup kommune.

– Det er meget, meget langt vaek fra min fortid, erkender Nedim Yasar om rollen i 'Bedrag III'.

Fra han var 17, til han var 24 år gammel har han vaeret i faengsel mindst fem gange og afsonet omkring tre år for blandt andet frihedsber­øvelse, røveri, medvirken til bankrøveri, afpresning og hashhandel.

– Hvis nogen havde sagt til dig for nogle år siden, at du skulle spille med i en populaer DR-serie, hvad havde du så sagt?

– Så ville jeg have grinet og ikke troet på det, slår han fast.

Han har før lavet en smule impro teater, men rollen i den anmelderro­ste tv-serie er hans første 'rigtige'. Og hans karakter ligger da også taet på noget, han kender indgående.

– Jeg skal faktisk spille en bandeleder. Nicky (en af hovedrolle­rne i 'Bedrag' spillet af Esben Smed, red.) har gang i nogle forretning­er med noget hash, og så bliver han hooket op med mig, forklarer Nedim Yasar om sin rolle.

– Så jeg spiller faktisk bare mig selv, tilføjer han med et grin.

Støttegrup­pe til Bandidos

For fem år siden var den nu 31-årige Yasar leder af gruppen Los Guerreros, der var en støttegrup­pe til Bandidos. Dengang tjente han over 100.000 kroner hver måned på at saelge primaert hash.

Siden har han lagt sit liv fuldstaend­ig om. Han laeser til paedagog, er frivillig for Ungdommens Røde Kors, og er vaert på 'Politiradi­o' på Radio24syv. Derudover bliver han jaevnligt brugt i medierne som ekspert på, hvordan unge drenge rekruttere­s til bander.

'Politiradi­o' blev hans vej til jobbet som skuespille­r. Casteren Gry Terp er nemlig fast lytter, og hun kontaktede Nedim Yasar for at høre, om han kunne vaere interesser­et.

– Da hun skrev, taenkte jeg: 'Hvorfor ikke prøve at få et eventyr ud af det?' Efter en måned fik jeg en mail om, at de rigtig gerne ville have mig med.

– Jeg fandt hurtigt ud af, at man skal arbejde hårdt. Man skal virkelig laese sine manuskript­er, for når du står derinde, har du ikke dine papirer ved hånden, men det kunne jeg maerke, jeg var ret god til, fortaeller han begejstret om livet som skuespille­r, som han indtil videre har haft held til at passe ind i hverdagen som paedagogst­uderende.

Nedim Yasar har vaeret glad for at spille over for seriens hovedrolle Esben Smed.

– Esben Smed har hjulpet mig rigtig meget. Han er helt nede på jorden, og inden hver optagelse sidder han og øver med mig. Når man står foran Esben, slapper man fuldstaend­ig af, og han er også god til at sige, at jeg gør det godt, forklarer han.

Han tilføjer stolt, at en af tv-seriens instruktør­er har fortalt ham, at han er nem at arbejde med, og at han måtte love at blive i branchen. Det har selvsagt givet ham blod på tanden.

– Jeg begyndte at taenke, at jeg måske skulle overveje en skuespille­rkarriere for alvor. Det er mega sjovt! Jeg glaeder mig hele tiden til naeste optagelse, slår han fast.

Han tilføjer stolt, at en af tv-seriens instruktør­er har fortalt ham, at han er nem at arbejde med

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark