Ekstra Bladet

Man skal ikke slå sig selv i hovedet

-

Roland Møller slog igennem herhjemme med faengselsf­ilmen 'R' i 2010, som han oprindelig­t blot var tilknyttet som konsulent. I stedet endte filmens instruktør med at tilbyde ham en rolle, og siden har karrieren i den grad taget fart – både herhjemme og i udlandet.

– Jeg brugte min fortid til at komme ind i filmverden­en, men så fandt jeg ud af, at jeg havde meget mere at byde på end bare at spille kriminel. Når man er kriminel er det jo kun en lille procentdel af ens personligh­ed, men man kan godt risikere at glemme det, hvis folk kun vil snakke om det, lyder det fra Roland Møller, der har arbejdet hårdt på ikke at blive 'typecastet' i skurkeroll­er på grund af sin fortid.

– Jeg er gået til en masse castings for at vise nogle andre sider af mig selv, og jeg har vaeret dobbelt så ydmyg, dobbelt så flink og dobbelt så overbaeren­de som alle andre mennesker. Og det er også det, jeg fortaeller til Nedim, at han skal vaere, forklarer han.

Og det er lykkedes Roland Møller. Han har netop afsluttet udenlandsk film, hvor han spiller førsteelsk­er.

– Der er ingen, der får noget ud af, at man slår sig selv oven i hovedet med sin fortid. Det gaelder alle mennesker – ikke kun typer som Nedim og mig. Det, som du tror er en fejl, kan godt vise sig at vaere en gave, hvis du bruger den rigtigt, slår han fast.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark