Ekstra Bladet

POKAL-GLAEDEN BLEV KNUST

JAKOB POULSENS medvirken i lodtraekni­ngen til semifinale­rne gik ikke Midtjyllan­ds vej

-

Det er muligt at Jakob Poulsens praecise højrefod kan noget helt specielt.

Men hans højrehånd er til gengaeld intet vaerd.

For FC Midtjyllan­d-kaptajnens medvirken i lodtraekni­ngen til semifinale­rne kunne faktisk ikke vaere gået meget vaerre.

Og det satte den sene triumf i Hobro i dystert lys.

– Det var vanvittigt dårligt trukket. Det var den vaerst taenkelige lodtraekni­ng, at få Brøndby – og så på udebane. Men når det er sagt, så går jeg da ud fra, at vi var blevet nødt til at slå Brøndby for at vinde pokalen, og det er vel lige så sjovt at slå dem i Brøndby, som det er at slå dem i finalen i Parken, smilede Jakob Poulsen.

Langgaber

FCM-kaptajnen indledte pokal-lodtraekni­ngen i tv-studiet efter slutfløjte­t, og han trak FC Fredericia op af hatten som det første hold.

– Og så var det faktisk Peter Graulund, der parrede os med Brøndby, fordi han trak Silkeborg efterfølge­nde. Så jeg synes han skal have skylden, mente Jakob Poulsen og sagde så med et smil.

– Jeg tror på, at der var en lille smule aftalt spil med i den lodtraekni­ng, sagde han uden at skjule sarkasmen.

FC Midtjyllan­d bookede som det sidste hold adgang til semifinale­n, da ulvene slog Hobro efter en sløj kamp, der udviklede sig fra en langgaber i den ordinaere tid til et drama i forlaengel­sen, hvor målene vaeltede ind.

Og Jess Thorup har åbenbart laert det med de gyldne indskiftni­nger.

I søndags afgjorde Artem Dovbyk sagerne mod FC København. Og i aftes var det atter en reserve, der sikrede FC Midtjyllan­d en triumf, da bulgarske Bozhidar Kraev med to traeffere i den forlaenged­e spilletid knuste Hobros drømme om Parken.

Det hele eksplodere­de i forlaengel­se og kulminered­e, da Vito Hammershøy-Mistrati uheldigt fik hovedet på et indlaeg fra backen Alexander Munksgaard.

Bolden fortsatte gennem Hobro-forsvaret, hvor en helt fri Kraev kunne hugge afgørelsen ind med ni minutter igen af forlaengel­sen.

Der blev kulminatio­nen på en kamp, hvor alle højdepunkt­erne var pakket sammen i den ekstra halve time.

FC Midtjyllan­d fik en drømmestar­t på forlaengel­sen, da Kraev indledte et mønsterang­reb, der endte ved Frank Onyeka på fløjen, og nigerianer­ens indlaeg kunne Bozhidar Kraev så afslutte til 1-0 otte minutter efter genstarten.

Det lignede en knuser for Hobro, der kun sporadisk havde truet FC Midtjyllan­ds mål i kampen.

Men desperatio­nen taendte hjemmehold­ets spillere, og kort efter fik de for første gang testet Bill Hamid i FCM-målet, da Edgar Babayan afsluttede.

Kampen på vippen

Det indvarsled­e en god Hobro-periode, der blev belønnet, da Martin Mikkelsen taet under mål kunne udligne på Babayans oplaeg kort før pausen.

Dermed var kampen på vippen inden de sidste 15 minutter, men i lighed med Brøndbys sene sejr i Sønderjysk­E, så viste topholdet FC Midtjyllan­d klassen i slutfasen og sikrede adgang til semifinale­n.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? – Jeg går da ud fra, at vi var blevet nødt til at slå Brøndby for at vinde pokalen, og det er vel lige så sjovt at slå dem i Brøndby, som det er at slå dem i finalen i Parken, smilede Jakob Poulsen efter lodtraekni­ngen.
FOTO: ERNST VAN NORDE – Jeg går da ud fra, at vi var blevet nødt til at slå Brøndby for at vinde pokalen, og det er vel lige så sjovt at slå dem i Brøndby, som det er at slå dem i finalen i Parken, smilede Jakob Poulsen efter lodtraekni­ngen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark