Ekstra Bladet

DE VAERDIGT TRAENGENDE

-

ENHEDSLIST­EN i København har droppet at donere partiskatt­en fra eks-borgmester Morten Kabells (EL) dobbeltløn til et godt formål.

De vil hellere beholde pengene selv. Hvilket der en del at sige om, og intet af det er til Enhedslist­ens fordel. Der er tale om et maskefald i et parti, der mere end nogen andre har erklaeret dobbeltløn for amoralsk og egoistisk.

SITUATIONE­N ER opstået, fordi den afgåede teknikog miljøborgm­ester, der i øvrigt gik til en direktørst­illing i det private, kunne få udbetalt omkring en halv million kroner i efterveder­lag.

Enhedslist­en i hovedstade­n kundgjorde oprindelig­t, at disse penge ikke skulle partibeska­ttes, som partiet ellers plejer at gøre. Naeh, de skulle derimod foraeres til et godt formål, som gode socialiste­r med samfundssi­nd gør.

JYLLANDS-POSTEN fortalte imidlertid torsdag, at partiet nu har ombestemt sig. Nu synes man, at partiet selv er det bedste af alle formål. Det har et flertal på en generalfor­samling vedtaget.

Eva Milsted Enoksen fra Enhedslist­en Københavns bestyrelse kan i Jyllands-Posten ikke få øje på hykleriet. Hvilket bør minde alle om, hvad der er galt med Enhedslist­en.

DET ER NØJAGTIG som dengang, partiets ordfører Pernille Skipper haevdede, at hun ikke tilhørte eliten. Hvormed selve problemet med hele partiet blev udstillet. Der er tale om et svaert tilfaelde af privilegie-blindhed i Enhedslist­en.

Man er i dette parti tilsynelad­ende blank, hvad angår virkelig underprivi­legerede menneskers liv – de syge, de fortabte, de uheldige, kontanthja­elpsloft-ramte eller klientgjor­te i Danmark. Man blander lystigt sig selv sammen hermed. Man haevder sin identitet i vater med ofrenes fortaellin­ger og lidelser.

DERMED STJAELER Enhedslist­en velfaerdss­taten fra dem, den oprindelig­t blev bygget til. Eksempelvi­s ved under foregivend­e af at ville hjaelpe i stedet besaetter det offentlige og primaert bruger dets midler på sig selv. Hvilket er, hvad der er sket i dette tilfaelde og gør det så sigende.

Sådan er efterhånde­n hovedforta­ellingen om Enhedslist­en. Sådan er moralen. Når det gaelder dobbeltløn, skal moralen også dobles op.

Man er i dette parti tilsynelad­ende blank, hvad angår virkelig underprivi– legerede menneskers liv

 ?? FOTO: LARS KRABBE ?? Eksborgmes­ter Morten Kabells (EL) dobbeltløn bliver i Enhedslist­en og bliver ikke givet til et godt formål.
FOTO: LARS KRABBE Eksborgmes­ter Morten Kabells (EL) dobbeltløn bliver i Enhedslist­en og bliver ikke givet til et godt formål.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark