Ekstra Bladet

Lars Løkke: Jeg er vild med Nyhavn

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen elsker Nyhavn.

Det fortaeller han til lokalavise­n Amager Bladet, som har vaeret på spadseretu­r i kvarteret med statsminis­teren og hans to retrievere, Beauty og Frida.

I 2012 flyttede han fra Graested til Christians­havn sammen med sin hustru, Sólrun, og i interviewe­t laegger Lars Løkke ikke skjul på, at et af hans yndlingsst­eder er Nyhavn.

– Når jeg kører over broen her og ned ad Nyhavn, taenker jeg: NU er jeg hjemme. Jeg er ret vild med at vaere her – vild med, at det summer af liv, og så har jeg en fantastisk udsigt. Jeg kan komme helt i trance, når jeg står på balkonen og kigger ud. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle bo midt i et postkort, siger Lars Løkke til Amager Bladet.

Selv om Lars Løkke stadig føler sig som nybegynder, når det gaelder følelsen af at vaere københavne­r, så føler han sig alligevel hjemme. Det kommer blandt andet til udtryk, når han skal købe smøger i den lokale kiosk.

– Når jeg kommer ned i Marias Kiosk, laegger han (ejerens mand, red.) med det samme to pakker orange Kings på disken, uden jeg behøver at bede om det, fortaeller Lars Løkke.

Bare en i maengden

Ekstra Bladet har talt med Maria Del Gador Heras Lopez Hansen, som driver kiosken. Hun fortaeller, at det er helt rigtigt, at Lars Løkke er fast kunde.

Det er dog oftest hendes mand, Jørgen, som ekspederer statsminis­teren.

– Han køber altid to pakker orange Kings. Han kommer om morgenen, og det er tit lige efter, at han har vaeret til traening, så han er lidt svedig, fortaeller hun til Ekstra Bladet.

Lars Løkke glaeder sig også over, at han kan føle sig som en i maengden i Nyhavn.

– Jeg har da også oplevet nogle udenlandsk­e turister, der er kommet hen til mig og har spurgt ’can we take a picture?’– og så går det op for mig, at det handler om hundene, fortaeller han til Amager Bladet.

Ekstra Bladet ville gerne have hørt Lars Løkke, om han også har haft mulighed for at nyde en fadøl i dejlige Nyhavn, men det har ikke vaeret muligt at få en kommentar.

Når jeg kommer ned i Marias Kiosk, laegger han med det samme to pakker orange Kings på disken

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? – Når jeg kører over broen her og ned ad Nyhavn, taenker jeg: NU er jeg hjemme, fortaeller Lars Løkke Rasmussen, der flyttede til hovedstade­n i 2012.
FOTO: JENS DRESLING – Når jeg kører over broen her og ned ad Nyhavn, taenker jeg: NU er jeg hjemme, fortaeller Lars Løkke Rasmussen, der flyttede til hovedstade­n i 2012.
 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Kioskejere­n Maria Del Gador Heras Lopez Hansen har statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen blandt sine faste kunder i kiosken i Nyhavn.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Kioskejere­n Maria Del Gador Heras Lopez Hansen har statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen blandt sine faste kunder i kiosken i Nyhavn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark