Ekstra Bladet

SMUGLEDE HASH TIL BANDEFOLK

En 38-årig mand skal 15 måneder i faengsel for at have indsmuglet hash og telefoner til indsatte

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Et år og tre måneders ubetinget faengsel.

Sådan lyder dommen over en 38-årig faengselsb­etjent, der i går blev dømt for mod betaling at have smuglet hash og mobiltelef­oner ind til arrestante­rne i Helsingør Arrest – blandt andet til medlemmer af banden Loyal to Familia (LTF).

Den mørkhårede faengselsb­etjent, som var nydeligt klaedt i lyseblå skjorte og blå jeans, har erkendt sig skyldig i to forhold af hashsmugli­ng, men har derudover naegtet sig skyldig under hele retssagen.

I retten forklarede han, at han gentagne gange modtog trusler fra de indsatte, og at han derfor følte sig tvunget til at servicere dem.

– Jeg har aldrig prøvet at blive truet på den her måde. Truslerne var rettet mod mine kaere, sagde han, inden hans stemme knaekkede, og han måtte holde en pause for at tørre tårer vaek fra øjnene.

Retten mente dog, at den 38-årige faengselsb­etjent har spillet en vaesentlig større rolle, end han selv har forklaret i retten.

Spillede selv en stor rolle

– Det er en enig domsmandsr­et, der idømmer tiltalte et år og tre måneders faengsel, lød det i retten.

– Vi finder det bevist, at tiltalte seks gange over en periode har mødtes med personer, som han vidste var fra bandemiljø­et, og har udvekslet genstande med dem, som er blevet overdraget til indsatte i faengslet.

– Vi mener, at han har fået penge for det, og det er baggrunden for, at han ud over embedsmisb­rug bliver dømt for bestikkels­e, fastslog dommer Ulla Ingerslev.

Ud over faengselss­traffen skal faengselsb­etjenten tilbagebet­ale 50.000 kroner og betale sagens omkostning­er.

Anklager Michael Winther argumenter­ede under sin procedure for, at faengselsb­etjenten skulle idømmes en faengselss­traf på mellem et år og tre måneder og et år og seks måneder.

Umådelig dumhed

Han er derfor godt tilfreds med strafudmål­ingen.

– Det er meget groft, når man er en betroet medarbejde­r og så er del i sådan en organisere­t indsmuglin­g, som det her ser ud til at vaere, fastslår han.

– Selv om han skulle have vaeret udsat for en form for afpresning, så skulle han have gået til en chef eller politiet. Det gjorde han ikke.

Ifølge forsvarsad­vokat Mette Grith Stage var hendes klient meget påvirket af dommen.

– Han havde håbet på, at han kom hjem i dag. Han har begået en umådelig dumhed. Det er han godt klar over.

– Han har følt sig presset til det her, fordi hans familie er blevet truet. Han har mistet alt nu. Han kommer jo ikke til at arbejde som faengselsb­etjent eller i det regi igen, konstatere­r Mette Grith Stage.

Efter en kort samtale valgte forsvarsad­vokaten sammen med sin klient at anke gårsdagens dom til Østre Landsret.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? I retten forklarede faengselsb­etjenten, at han gentagne gange modtog trusler fra de indsatte og derfor følte sig tvunget til at servicere dem, men det overbevist­e altså ikke dommerne om hans uskyld.
FOTO: PHILIP DAVALI I retten forklarede faengselsb­etjenten, at han gentagne gange modtog trusler fra de indsatte og derfor følte sig tvunget til at servicere dem, men det overbevist­e altså ikke dommerne om hans uskyld.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark