Ekstra Bladet

Glade for DR

- Rms@eb.dk

Blachmans hjemmestri­kkede supergrupp­e nåede ikke at hvile ret laenge på laurbaerre­ne, før kuffertern­e skulle pakkes, og flyet lettede med kurs mod Los Angeles.

Sidste fredag blev Place on Earth udråbt som vindere i den bedste sendetid, og allerede i mandags fløj de til den amerikansk­e vestkyst, hvor de er blevet undervist af Lady Gagas faste koreograf og Ariana Grandes vokalcoach, der har vaeret behjaelpel­ige med et par meget konkrete råd.

– Da vi var til den første vokaltraen­ing, fik vi et foredrag om ting, man kan indtage for at passe på stemmen. Vi blev blandt andet introducer­et for en spray, man kan sprøjte ind i munden for at smøre stemmen, siger gruppens enlige hane i hønsegårde­n – den 21-årige Herlevdren­g Andreas – og tilføjer, at de ud over sprøjtetek­nikker også blev undervist i mere klassiske opvarmning­søvelser.

– Blachman var bange for, at I ville blive ensrettede af de amerikansk­e eksperter. Bliver I det?

– Det er meget individuel­t, og de tager udgangspun­kt i os som artister. Thomas forestille­r sig måske, at man bare bliver kørt igennem en maskine, men det er nu ikke tilfaeldet, siger gruppens yngste medlem, 17-årige Mille.

– Altså, hvis man gik hos dem hver dag i tre år, ville det måske vaere en risiko, men det er nu ikke tilfaeldet, supplerer Andreas.

Helt på toppen

Når tiden ikke tilbringes i musikstudi­et, sørger trioen for at få slappet godt og grundigt af oven på et par hektiske ’X Factor’-måneder i Danmark.

Og heldigvis har DR vaeret så generøse at indkvarter­e vindergrup­pen i en luksusboli­g med udendørs spabad og en udsigt ud over det saedvanlig­e.

– Det er sindssygt laekkert. Vores hus blive kaldt for 360, fordi man se hele vejen rundt. Det er fuld panorama. Hvis jeg kigger til højre lige nu, kan jeg se downtown L.A., og hvis jeg kigger venstre, ser jeg Hollywood-skiltet, siger Andreas.

Ukendte i USA

– Hvordan føles det ’X Factor’-vinder?

– Det er meget nyt, og vi fløj jo herover lige efter sejren, så det bliver ret sjovt at komme hjem og opleve det. Herovre er der jo ingen, der ved, at vi lige har vundet det danske ’X Factor’, siger Mille.

Før de rejste af sted mod USA, var der dog tid til at fejre sejren i København.

– Vi tog rigtig mange mennesker ind på Remees natklub efter sejren og hyggede os med hele ’X Factor’-teamet. Så var vi sammen med familie og venner lørdag og søndag – og så af sted mandag, siger Andreas.

Lidt sightseein­g og solid amerikansk mad er der dog også blevet tid til at nyde.

– Jeg tog de to andre med

at

vaere på Buffalo Hot Wings, som jeg synes er ret fed. Vi fokuserer dog meget mere på at hygge os og slappe af. Som det naeste skal vi ud at shoppe og en tur på stranden, siger Mille, der – som den eneste af de tre – tidligere har vaeret i L.A., hvor hun boede sidste år som udveksling­sstudent.

– Kommer I til at leve af musikken?

– Pigerne har en gymnasieud­dannelse, der skal gennemføre­s. Og så vidt jeg husker fra min egen tid i gymnasiet, tager det rigtig meget tid, når man er i det, siger Andreas, hvortil Mille skynder sig at tilføje:

– Men når vi er faerdige, taenker jeg, at vi kører fuldt på musikken. Vi ved da godt, at Rom ikke blev bygget på én dag. Vi tager en dag ad gangen og ser, hvad der sker. Mens de tre vindere har nydt solen i Los Angeles, er der sket en del på de hjemlige ’X Factor’-breddegrad­er. Blandt andet har TV2 meddelt, at det for et hemmeligt millionbel­øb er lykkedes dem at sikre Blachmans underskrif­t.

Place on Earth er dog glade for, at de fik lov at vaere med, mens løjerne stadig fandt sted i DR.

Vi ved da godt, at Rom ikke blev bygget på én dag

Herovre er der jo ingen, der ved, at vi lige har vundet det danske ’X Factor’

Thomas forestille­r sig måske, at man bare bliver kørt igennem en maskine, men det er nu ikke tilfaeldet

– Helt overordnet er jeg sådan set meget glad for, at det var på DR, siger Andreas, der suppleres af Kathrine.

– Det har vaeret sindssygt fedt at vaere med til at runde det af på DR. Man har kunnet maerke, at det har vaeret nostalgisk og lidt vemodigt for redaktione­n. TV2 er også en fed kanal, men DR har lavet det i så mange år, at de har super godt styr på det.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Place on Earth kan gå gaden i Los Angeles uden at blive genkendt.
FOTO: ANTHON UNGER Place on Earth kan gå gaden i Los Angeles uden at blive genkendt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark