Ekstra Bladet

USA angriber i syd

-

Det mest sandsynlig­e er, at USA angriber Assads baser og militaere infrastruk­tur i den sydlige dele af Syrien, hvor der er mindst risiko for at ramme russiske styrker.

– Siden 2015 har Assad brugt meget tid og mange penge på at genopbygge sin militaere infrastruk­tur. Han har ikke beskyttet sin befolkning eller givet dem nødhjaelp. Han har brugt pengene på at få sit krigs-apparat til at fungere. Isaer baserne og det er nok der, amerikaner­ne vil saette hårdt ind. Det vil saette ham voldsomt tilbage, vurderer major Lars Cramer-Larsen.

– Derudover vil de gå efter kommunikat­ionssystem­er og tage hans kommando- og kontrolfac­iliteter ud, så han bliver blind og døv, og så vil han vaere sat alvorligt tilbage. Det mest sandsynlig­e er, at de angriber med krydsermis­siler, som bliver affyret fra korvetter og ubåde.

– Nogle af de baser, der kunne vaere i spil, er flybaserne Shayrat og Tiyas, og så er der deres teknologis­ke forsknings- og udviklings­center i Damaskus-området. En del af deres kemiske våbenprodu­ktion ligger her.

– I forhold til kommandofa­ciliteter har Vesten våbentyper til rådighed, der kan ramme et praecist mål og smadre en bunker, der ligger dybt under jorden.

– De såkaldte ’bunkerbust­ers’.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark