Ekstra Bladet

Doping er en gammel sag

-

Under den store forårsopry­dning er jeg faldet over et Ekstra Bladet fra 1962, hvori man kan laese en historie om doping i den italienske fodboldklu­b Bologna: ’Vi har fået indsprøjtn­inger, men vi er ikke dopet’. Tre danske spillere var dengang i Bologna.

Cykelrytte­ren Knud Enemark deltog i OL i Rom i 1960.

Han havde før løbet indtaget noget ’medicin’. Han døde desvaerre.

Mange år senere indrømmede Ørnen fra Herning, at han tog dope under cykelløb.

Eddy Merckx vandt Touren hele fem gange. Var han dopet?

Armstrong var – han lever nu i armod. Flere andre topryttere er døde.

Mest berømt og berygtet blev østtyske sportsatle­ter. De udviklede arme som lår og ben som gazeller.

Tidens ’medicin’ var kendt som ferietable­tter, amfetamin og speed.

Danske svømmere har en udpraeget tendens til at udvikle astma og kan derfor modtage astma-medicin. Dette er praestatio­nsfremmend­e.

Til alle sportsfolk på dope: Indrøm jeres misbrug, men kald så ikke jeres praestatio­ner for sport, men for show.

Og nyd jeres dope.

Holger Øster Mortensen Liselyst

Praestholm Mark

Odder Det er trist at høre vores dybt forvirrede udenrigsmi­nister aevle løs om aktioner i Syrien, som svar på giftangreb­et.

Jeg svaert ved at se, at det er bevist, at Assad står bag dette angreb, og på nuvaerende tidspunkt har syrerne med hjaelp af russerne allerede erobret den by, hvor angrebet fandt sted og drevet den islamistis­ke milits, som holdt området, ud.

Krig er og bliver beskidt, uanset hvad der står i Genèvekonv­entionen

Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal blande os.

Hvilken forskel gør det, om en syrer bliver slået ihjel af et gasangreb, eller fordi personen får revet et ben af på grund af et bombenedsl­ag?

Krig er og bliver beskidt, uanset hvad der står i Genève-konvention­en.

I et scenarie, hvor Assad forsvandt, ville de naermest utallige aktører i konflikten i Syrien straks begynde at slås om magten – nogle af dem er allerede begyndt. Resultatet ville komme til at ligne Libyen.

Syrien er bedre tjent med Assad og fred – selvom han er en slyngel – end med totalt kaos som i Libyen. Praecis som Irak havde vaeret bedre tjent med, at Saddam Hussein var blevet ved magten, og irakerne og syrerne var sluppet for total ødelaeggel­se af landet og IS.

Henrik Schaufuss Hostrups Have 24 Frederiksb­erg C

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Ørnen fra Herning, Bjarne Riis, indrømmede for flere år siden sit dopingmisb­rug. Holger Øster Mortensen opfordrer andre sportsfolk til at gøre det samme.
FOTO: CLAUS BONNERUP Ørnen fra Herning, Bjarne Riis, indrømmede for flere år siden sit dopingmisb­rug. Holger Øster Mortensen opfordrer andre sportsfolk til at gøre det samme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark