Ekstra Bladet

HAAS VISER VEJEN FREM

ET GODT FORBILLEDE: Snyder Kevin Magnussens team på vaegten med det taette Ferrari-samarbejde? Tvaertimod, mener prominente medlemmer af F1-pressekorp­set

- JONAS HÜTTEL FOTO: JAN SOMMER

Hvid Ferrari. Magiske fremskridt, som må kraeve tryllestav. Ferrari-efterligni­ng. Faas.

Anført af McLaren og Force India har det lille Haas F1 Team stået for skud på grund af den imponerend­e saesonstar­t. Hvordan kan de få lov til at købe så mange dele af det italienske storhold Ferrari – og bliver der talt lidt for meget sammen, når det gaelder udviklinge­n af aerodynami­k?

Uden de kiksede pitstop i Melbourne ville Kevin Magnussens team have ligget treere i konstruktø­r-VM, hvad selv teamchef Günther Steiner ikke kunne lade vaere med at gøre opmaerksom på til Ekstra Bladet – med et lille smil på.

Trods endnu en staerk weekend fra isaer Haas’ dansker mistede kritikken lidt af pusten i Bahrain. Faktisk trak McLarens topchef, Zak Brown, lidt i land i sidste weekend.

Samarbejde­t kommer muligvis op at vende på et kommende møde i Formel 1’s strategigr­uppe, men ingen har klaget til internatio­nale motorsport­sforbund, FIA.

Og det kommer naeppe til at ske.

– Ingen har talt til mig. De har talt om os, så jeg er ikke bekymret, fastslår Steiner.

– Det her er ved at blive gammelt. For mig er det en ikke-historie, fortsaette­r han.

– De kan diskutere det lige så tosset, de vil til strategi- møderne, men hvis vi ikke gør noget galt, så tror jeg, at den her debat bliver kort.

Og det gør Haas ikke ifølge løbsdirekt­ør Charlie Whiting. Faktisk er det svaert at finde kritikere uden for de teams, som Haas med faerre midler slår i øjeblikket.

Er ikke en kopi

Tekniske eksperter har stået i kø for at konkludere, at Haas’ VF18 langtfra er en kopi af sidste års Ferrari, som Fernando Alonso ellers haevdede. Inspireret, ja, men det er flertallet af bilerne på gridden til 2018-saesonen. I en klumme forsvarede selv en gammel knark som Maurice Hamilton – F1-korrespond­ent siden 1977 – Haas’ model. Om nogen kunne en moden brite ellers mene, at dette samarbejde var mod F1’s dna:

– For at sige det simpelt er VF18’eren et produkt af reglerne, som de er skrevet. Fairplay til Haas for at gøre lige som alle de andre og udnytte dem til det yderste.

Ekstra Bladet gik en runde blandt prominente journalist­er i Formel 1’s faste pressekorp­s. Ingen var imod, hvad Haas gør. Faktisk er det fremtidens model, lyder det.

Hvis vi ikke gør noget galt, så tror jeg, at den her debat bliver kort

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark