Ekstra Bladet

WUNDERKIND

eller overvurder­et

-

satte verden i brand, DEN UNGE HOLLAENDER da han i 2015 i en alder af bare 17 år debuterede i Formel 1. Hvis ikke motoren i hans Torro Rosso-bil var gået itu, havde han endda scoret point i sit allerførst­e raes.

Senere på året i Malyasias grandprix scorede unge Max sit første VM-point, og han sluttede saesonen af på en flot 12. plads.

Rekordbøge­rne er fulde af navnet Max Verstappen: Yngste kører nogen sinde, yngste kører til at score point.

til at stå til evig tid, DE REKORDER KOMMER da man nu om dage skal vaere fyldt 18 år for at få den kraevede superlicen­s. Virkede også en smule paradoksal­t, at Max Verstappen drønede ned ad langsiden på Monza med 360 km/t., men ikke havde kørekort og skulle hentes af mor, når han skulle hjem fra arbejde.

undertegne­de, var HELE VERDEN, INKLUSIVE fra første faerd slet ikke i tvivl – en ny Formel 1-verdensstj­erne er født.

Den spådom kom der bare en kaempe-fed streg under i 2016, da Verstappen til saesonens tredje løb blev forfremmet til Red Bull-holdet. Helt uden at ryste på hånden vandt han Spaniens Grand Prix, og nu var der slet ingen tvivl – her er en kommende verdensmes­ter.

har der ikke manglet fart i SIDEN DENGANG den flyvende hollaender, naermere tvaertimod. Knaegten er naturligt nok fuld af selvtillid, men det har til tider vaeret en ulempe for ham.

At blive udråbt til stjerne så tidligt i karrieren tror jeg ikke laegger noget specielt pres på ham. Pres, det er der, men det er noget, han laegger på sig selv.

så ham køre over evne, var FØRSTE GANG, VI i Monaco 2015, hvor han forsøgte en tåbelig overhaling på Grosjean, som endte i et gigantisk crash.

Sidenhen har der vaeret talrige episoder, hvor Verstappen kører med lidt for stor tro på, at han har lidt mere ret til at vaere på banen end manden foran eller på siden af ham.

hollaender­en en noget lunken I 2017 HAVDE saeson, hvor han således parkerede før det ternede flag hele syv gange. Ikke at det skyldtes, at han kørte over evne. Faktisk får man øje på, at de fem af gangene var det grundet mekanisk defekt, og de to andre gange i Spanien og i Singapore var det en Ferrari, som kørte ham af banen. I Singapore var det faktisk to, da de lavede ham til skinken i deres italienske sandwich.

Men efter en sådan saeson er der ingen tvivl om, at Max er frustreret, og det synes jeg er til at få øje på i år.

ud i Australien, hvor HAN LAEGGER GODT han starter treer, men vi kan vaere temmelig sikre på, at han ikke havde regnet med at blive overhalet af en Kevin Magnussen på ydersiden. Vaerre blev det, da K-Mag køligt afviste hollaender­en, som til sidst spandt rundt i arrigskab.

Meget bedre blev det ikke i Bahrain, hvor Max lavede en vaskeaegte Fejl 40 i kvalifikat­ionen. På sin første omgang i Q2 giver han for tidligt gas og saetter bilen i hegnet – ikke klogt at gøre i en session, han med lethed var kommet videre fra uden at presse citronen så meget.

hans nedtur, denne I LØBET FORTSATTE gang i form af et sammenstød med Lewis Hamilton. Episoden opstår, da Verstappen foretager, hvad der ellers så ud som en flot overhaling­smanøvre, men i udgangen af svinget mener Red Bull-køreren, at han har ret til at køre på det stykke af asfalten, hvor Hamilton befinder sig, og efter deres berøring er Red Bull-bilen punkteret på baghjulet.

ikke meget, som går Verstappen­s DER ER FAKTISK vej, når man kigger på det store billede. Er man overvurder­et, hvis man i en Red Bull-bil ligger på en sølle tiendeplad­s i 2018-mesterskab­et, og man året før scorede hele 32 point faerre end teamkammer­aten?

Mit svar er faktisk nej.

kan ting bag rattet, som MAX VERSTAPPEN de faerreste er i stand til. Det fik vi bla. set i Brasiliens Grand Prix i 2016, hvor han i regnvejret naesten ophaevede naturloven i måden, hvorpå han fandt vejgreb, hvor ingen andre kunne.

Han er frygtløs og fuld af tro på egne evner. Den tro skal måske bare lige holdes i lidt strammere tøjler, og med lidt mere respekt for de andre på banen skal tingene nok også komme til ham.

Max Verstappen er, med det rigtige grej mellem haenderne, en kommende verdensmes­ter.

Knaegten er naturligt nok fuld af selvtillid, men det har til tider vaeret en ulempe for ham

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Som man kender den unge hollaender. I en fraek manøvre presser han sig forbi en konkurrent. Her er det Felipe Massa til venstre i Williams nr. 19, der bliver overhalet.
FOTO: JAN SOMMER Som man kender den unge hollaender. I en fraek manøvre presser han sig forbi en konkurrent. Her er det Felipe Massa til venstre i Williams nr. 19, der bliver overhalet.
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Max Verstappen er, med det rigtige grej mellem haenderne, en kommende verdensmes­ter, mener Jason Watt.
FOTO: JAN SOMMER Max Verstappen er, med det rigtige grej mellem haenderne, en kommende verdensmes­ter, mener Jason Watt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark