Ekstra Bladet

KONGESEMIF­INALE

Favoritter­ne Real Madrid og Bayern München mødes i den ene semifinale i Champions League

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Der venter et gigantisk brag i Champions Leagues semifinale, idet Real Madrid og Bayern München blev parret med hinanden ved gårsdagens lodtraekni­ng i Nyon.

Dermed venter det, der måske bedst kan betegnes som den moralske finale, allerede i semifinale­n i Champions League.

Real Madrid var, som bekendt, i store vanskeligh­eder mod Juventus i returopgør­et i Madrid onsdag. En sen reducering af Cristiano Ronaldo på et omdiskuter­et straffespa­rk var lige akkurat nok til at sende madrilener­ne samlet videre, efter Juventus ellers havde den spanske kongeklub helt i tovene.

En sikker nullert

Bayern München havde modsat ikke de store vanskeligh­eder ved at sende Sevilla ud af kvartfinal­en, da de nykårede tyske mestre anno 2017/2018 vandt 2-1 i Andalusien og kørte en sikker nullert hjem i Sydtysklan­d i returen.

I den anden semifinale mødes Liverpool og Roma. Der er med andre ord lagt op til en favoritdra­eber-semifinale, idet Roma stod for den største overraskel­se i kvartfinal­en, da italienern­e sensatione­lt slog Barcelona med 3-0 i Rom.

Det resultat var nok til at sende Lionel Messi og co. ud af turneringe­n. En helt igennem sublim kamp af romerne, som må betegnes som klar underdog af de fire tilbagevae­rende mandskaber i Champions League. Det er første gang nogensinde, Roma er nået blandt de sidste fire i Champions League.

Aggressive tropper

Det er første gang nogensinde, Roma er nået blandt de sidste fire i Champions League

Liverpool var ikke regnet som en af de varmeste favoritter i turneringe­n, inden man tog hul på knockoutka­mpene, men i kvartfinal­en satte Jürgen Klopps aggressive tropper Manchester City godt og grundigt på plads med 5-1 samlet over det suveraene førerhold i Premier League. Det er første gang siden 2008, Liverpool står i semifinale­n.

Liverpool og Bayern München starter deres respektive semifinale­r hjemme og slutter ude.

Semifinale­rne spilles 24. og 25. april med returopgør 1. og 2. maj. Finalen spilles 26. maj på NSC Olimpiyski­y Stadium i Kiev.

 ?? FOTO: AP ?? De dobbelte forsvarend­e vindere af Champions League, Real Madrid med Ronaldo, har stået i semifinale­n de seneste otte år.
FOTO: AP De dobbelte forsvarend­e vindere af Champions League, Real Madrid med Ronaldo, har stået i semifinale­n de seneste otte år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark