Ekstra Bladet

SCOR KASSEN PÅ DINE FODBOLD-KORT

GULD PÅ LOFTET: Dansk storsamler giver sit bud på, hvordan man kan vaere heldig at tjene tusindvis af kroner på et gammelt fodboldkor­t

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Noget gammelt lort.

Sådan har mange mennesker givetvis taenkt om arvesølv, gamle malerier af en kronhjort eller måske fodboldkor­t gennem tiden, når de er stødt på det på loftet eller i kaelderen, hvor det har vaeret gemt vaek.

I langt de fleste tilfaelde har de haft fuldstaend­ig ret. Lige til genbrugspl­adsen og ikke ret meget andet.

Men indimellem ender det alligevel med at kunne betale sig at tjekke tingene. Det er der efterhånde­n mange historier om, hvor malerier, møbler og andre støvede genstande har vist sig at vaere mange penge vaerd.

Og det kan også vaere tilfaeldet med fodboldkor­tene.

Altså dem med fodboldspi­llerne på, som man har kunne samle på i årtier.

Guldbelagt Ian Rush

Der kan nemlig potentielt vaere tusindvis af kroner at hente, hvis man rammer plet.

Det kan Michael Hansen skrive under på.

Han har ikke selv erfaring med at finde guld de mest undseelige steder. Tvaertimod. Det har vaeret ham, der har punget ud for dem. Og han er klar til at gøre det igen.

Den 47-årige fodboldnør­d (ja, det er han sgu) har på den voldsomme side af 50.000 fodboldkor­t, som han har samlet på siden 1970’erne. Og enkelte af dem har kostet mange penge.

– Jeg har givet 2800 kroner for en mindre samling af Liverpool-kort engang. Men de var altså guldbelagt­e, og så var det blandt andre Ian Rush og Kenny Dalglish, der optrådte på dem, siger han og tilføjer, at de kort har en helt saerlig plads i hans enorme samling.

En samling, der har sit eget vaerelse i hjemmet i Herlev.

Vil gerne betale

Michael Hansen samler fortsat, og han fortaeller til Ekstra Bladet, at det selvfølgel­ig er en mani, men at det har en saerlig plads i en ellers travl hverdag.

– Jeg kan sagtens finde på at tage kortene frem og kigge dem igennem, når jeg kommer hjem fra en hektisk dag på jobbet. Det er afstressen­de og vildt hyggeligt, siger han.

Mens enhver kan gå ned i BR, Toys ’R’ Us eller købe løs på diverse hjemmeside­r, så er det faerre og mere passionere­de fans og samlere, der støver nettet tyndt på diverse fora og online auktioner for at finde helt bestemte kort, der kan fylde hullerne i samlingern­e.

Sådan gør Michael Hansen også.

– eBay har nogle glimrende søgeagente­r, så jeg får via nogle søgeord meldinger, når nye auktioner med bestemte spillere saettes i gang.

– Men det har andre storsamler­e nok også, så prisen vil nok gå op. Men jeg vil gerne betale.

– Hvor meget vil du give?

– Det er svaert at sige. Nok ikke 2800 kroner igen, siger han og tilføjer, at han ikke er bleg for at åbne pengepunge­n, hvis heldet er med ham.

Der kan jo gå flere år imellem, jeg ser bestemte kort. Så det er med at slå til, når chancen byder sig

– Der kan jo gå flere år imellem, jeg ser bestemte kort. Så det er med at slå til, når chancen byder sig, siger han.

Han har dog en god pointe, der er vaerd at tage med, hvis man finder en gammel aeske med kort i.

– Hvis ikke du har nogen, der vil betale for det, så er det reelt intet vaerd. Og jeg tvivler på, at der er saerligt mange storsamler­e rundt omkring. Jeg kender nogle stykker, men de fleste, der samler på fodboldkor­t i dag, er drenge, der ikke har penge til det. Og det gider de da heller ikke. De går op i Champions League og måske Premier League, siger han.

– Så hvad er det, man specifikt skal kigge efter?

– Det skal typisk vaere fra før 1990, vil jeg tro, siger Michael Hansen og tilføjer, at der dengang heller ikke blev produceret kort i samme maengder som i dag.

Derfor er de mere sjaeldne.

Jeg kan sagtens finde på at tage kortene frem og kigge dem igennem, når jeg kommer hjem fra en hektisk dag på jobbet

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? De guldbelagt­e Liverpool-kort har en helt saerlig plads i Michael Hansens samling. Han måtte da også betale 2800 kr. for dem.
FOTO: HENNING HJORTH De guldbelagt­e Liverpool-kort har en helt saerlig plads i Michael Hansens samling. Han måtte da også betale 2800 kr. for dem.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark