Ekstra Bladet

Superstjer­ner klar til Danmark

Canada har som første store hold i Danmarks VM-gruppe meldt en trup ud med mange stjerner – også USA har fået overrasked­e forstaerkn­ing

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Danske ishockey-entusiaste­rs øjne er i disse dage ikke kun rettet mod DM-finalerne mellem Aalborg og Herning. Der er også en del opmaerksom­hed på NHL, hvor seks danskere kaemper for avancement. Mislykkes det, er de potentiell­e VM-deltagere.

Men det er ikke kun i Danmark, at der bliver ventet på NHL-stjerner. Det gør de også i Canada og USA, der begge er at finde i den danske VM-gruppe.

Tunge navne

Canada er første land til at melde en trup ud. Ganske vist blot 18 spillere – de kan altså tilføje yderligere syv – men der er alligevel et par ganske tunge navne mellem.

Først og fremmest faenomenet Connor McDavid, der ikke uden grund er udskreget til at vaere den nye Wayne Gretzky. Han har sine blot 21 år til trods vaeret NHL-topscorer de seneste to saesoner, og så har han allerede vundet VM-guld – det skete i 2016.

Han får følgeskab af holdkammer­aten Ryan NugentHopk­ins, der som McDavid blev draftet som den første i sin årgang.

To VM-guld

Desuden har veteranen Ryan O'Reilly med to VMguld under baeltet sat kursen mod et hattrick. Den alsidige Buffalo-forward er holdets veteran og et godt bud på en VM-kaptajn.

Også USA, der ellers traditione­lt ikke stiller med staerke VM-hold, har fået tilsagn fra en spiller fra allerøvers­te hylde.

Således har Chicagos superstjer­ne Patrick Kane allerede takket ja, og han har såmaend også allerede fået påstrøget kaptajnens ’C’ på brystet.

Med tre Stanley Cup-sejre og et hav af individuel­le trofaeer er han om nogen omdrejning­spunktet hos amerikaner­ne, der også rapportere­s at blive suppleret med Detroits stjernefrø Dylan Larkin.

Staerkere sølv-hold

Frans Nielsens klubkammer­at er ikke endeligt bekraeftet, men bulletiner i Nordamerik­a peger entydigt på, at han kommer med til Danmark.

Danmark indleder VMturnerin­gen 4. maj mod Tyskland, der er blevet markant forstaerke­t i forhold til sølv-holdet fra OL med Edmonton-spilleren Leon Draisaitl.

 ?? FOTO: AP ?? Connor McDavid fra Edmonton Oilers er ikke uden grund udskreget til at vaere den nye Wayne Gretzky. Han har sine blot 21 år til trods vaeret NHL-topscorer de seneste to saesoner.
FOTO: AP Connor McDavid fra Edmonton Oilers er ikke uden grund udskreget til at vaere den nye Wayne Gretzky. Han har sine blot 21 år til trods vaeret NHL-topscorer de seneste to saesoner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark