Ekstra Bladet

DR vil ikke betale pengene tilbage

Et aegtepar fra Ølstykke opdagede, at de ved en fejl har betalt mere end 10.000 kroner for meget i licens – DR holder på, at det er deres eget ansvar

-

TEKST: ANDERS ZACHO KRISTENSEN

Betaler du for meget i medielicen­s, skal du ikke regne med at få pengene retur. Det var den besked, Brian Avnsø Petersen og konen Heidi fik fra DR's licenskont­or, efter de henvendte sig om refunderin­g af cirka 10.000 kroner, som parret over mere end fire år har betalt for meget.

Ved en gennemgang af deres faelles udgiftskon­to opdagede 44-årige Brian Avnsø Petersen nemlig, at den halvårlige licensregn­ing var trukket fire gange årligt, siden parret flyttede under samme tag i februar 2014.

REGLERNE ER SKRUET

sådan sammen, at man som par eller aegtefaell­er kun skal betale én medielicen­s, hvis man bor sammen. Derfor troede Brian Avnsø Petersen også, at det ville vaere nemt at få pengene retur. Men det vil DR ikke, fordi man selv er ansvarlig for at afmelde licensen, der ikke kan afregnes med tilbagevir­kende kraft.

– Havde de nu trukket licensen i samme måned, havde vi jo opdaget det, men fordi der gik to måneder imellem, fangede vi det ikke. Det er selvfølgel­ig vores eget ansvar, men da det ikke var et større beløb ad gangen, lagde vi ikke maerke til det, forklarer en irriteret Brian Avnsø Petersen til Ekstra Bladet.

Han indrømmer, at parret selv skulle have afmeldt den ene medielicen­s, da de flyttede sammen, men han er uforståend­e over for DR's hårde linje:

– Hvis det havde vaeret et privat firma, var pengene blevet betalt retur. Vi har jo betalt for meget og kan bevise, at vi har boet sammen i hele perioden, hvor fejlen er sket. Det burde da vaere muligt at få pengene tilbage, siger han.

– Nu er vi jo aerlige mennesker, så vi melder ikke begge licensafta­ler fra, men det burde vi nok gøre, så vi på den måde kunne få vores penge tilbage. Det er jo ekstrem dårlig service af DR, og den burde ikke holde i retten.

Vi har jo betalt for meget og kan bevise, at vi har boet sammen i hele perioden

 ?? PRIVATFOTO ?? Brian Avnsø Petersen og hans hustru, Heidi, har betalt mere end 10.000 kroner for meget i licens. Men det er deres eget problem, og DR vil ikke betale en krone tilbage.
PRIVATFOTO Brian Avnsø Petersen og hans hustru, Heidi, har betalt mere end 10.000 kroner for meget i licens. Men det er deres eget problem, og DR vil ikke betale en krone tilbage.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark