Ekstra Bladet

7 GODE RÅD

-

1

GLEM SPECIFIKAT­IONERNE

Helt som når man køber en ny fladskaerm, skal du ikke lade dig imponere af flotte tal i specifikat­ionerne. Et godt mobilkamer­a handler ikke alene om at have de fleste megapixels.

2

LYT TIL ANDRE

Det har langt større vaerdi, hvordan andre oplever kameraet på en mobiltelef­on. Både dine venner og profession­elle anmeldere er vaerd at lytte på. YouTube er et godt sted at finde inspiratio­n, inden du køber.

3

TJEK MENUEN

Du skal selvfølgel­ig have telefonen i haenderne, før du beslutter dig. Når du har det, så tjek, hvordan menuen til kameraet er bygget op. Virker den logisk og nem at finde rundt i?

4

HVIS VIDEO ER VIGTIGT

Der kan vaere stor forskel på, hvor god en mobiltelef­on er til at tage stillbille­der og optage video. Det er med andre ord ikke en garanti for super videokvali­tet, at stillbille­derne ser godt ud. Tjek også, om du kan optage i 4K og måske i slowmotion, hvis du har brug for den funktion. Kameraets billedstab­ilisering er også vigtig at have styr på.

5

KLAR TIL VANDBAD?

Det er ikke alle mobiltelef­oner, der kan klare det hårde liv i støv og vand. Hvis det betyder meget for dig, at du kan bruge telefonen i al slags vejr, skal du have styr på, om producente­n har taget højde for det.

6

BILLIGT KAN OGSÅ BRUGES

Telefonern­e her på siden ligger i den dyre ende. Men du kan godt få et ganske godt mobilkamer­a for mindre. Gå efter modeller som OnePlus 5T, Nokia 6 eller en af lite-modellerne fra Samsung, Huawei og Sony.

7

EKSTRAUDST­YR HJAELPER

Selv med et perfekt mobilkamer­a kan du få brug for en hjaelpende hånd. Det kan vaere en solid selfiestan­g eller måske et håndtag, der kan holde din mobil helt stille, når du bevaeger dig rundt og laver videooptag­elser.

Huawei Mate 10 Pro – 97 point

Vurdering:

Har modsat iPhone X det største gab mellem vurderinge­n af billedkval­iteten og evnen til at optage flotte videoer. Har den dårligste videoscore af de fem modeller, men en rigtig god billedkval­itet.

Derfor skal du købe:

Den billigste kameramobi­l af de bedste modeller lige nu. Har meget lysstaerke objektiver, og telefonen har fået gode anmeldelse­r for andre funktioner.

Set til:

4900 kroner.

Alt det tekniske:

Hovedkamer­aet har to linser på 12 MP (blaende 1,6, farve) og 20 MP (blaende 1,6, monochrome).

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark