Ekstra Bladet

Drømmer om udlandet

-

Morten Resen vil ikke ud med beløbet fra tv-tiden af hensyn til de tidligere tv-kolleger.

– Min hustru endte med at sige sit job op, så hun kunne finde ud af, hvad hun ville lave, og det kunne lade sig gøre i kraft af mit job. Hun valgte så også at kaste sig ud i livet som selvstaend­ig med mad-appen Mambeno. Og det kunne maerkes på kistebunde­n, siger han.

– Jeg haevede min pensionsop­sparing i utide og brugte den til at betale noget huslån og noget billån ud, og så har vi levet lidt af det. Så har jeg vaeret så privileger­et, at jeg kunne holde et foredrag i ny og nae, som har givet lidt. Men i en lang periode tjente jeg 0 kroner, mens hun fik 8000 kroner. Det var hvad, vi havde at gøre med.

EFTER ET ÅR

uden løn begyndte han i efteråret 2017 at få udbetalt en decideret månedsløn.

– Nu får jeg så 35.000 inklusive alt, og min 200 kroner, det er da rart at kunne, men det er jo også ligegyldig­t.

– Jeg lever fuldstaend­ig ligesom så mange andre gennemsnit­lige danskere i et helt almindelig­t villakvart­er med to helt almindelig­e biler, hvoraf den ene er ti år gammel Ford Mondeo.

DA MORTEN RESEN

skulle til at have udbetalt en egentlig løn, skulle den forhandles med bestyrelse­n, hvilket var ’meget maerkeligt’.

– Det er da megasvaert at skrive et beløb, når man ved, at det er andres penge, man lever for. Jeg kunne godt have skrevet 45.000. Det havde vaeret fedt, og de kunne måske også have sagt ja, men jeg kan jo ikke tillade mig, når jeg har startet noget op, som endnu ikke er faerdigt, at jeg skal have så meget som en øre mere end en gennemsnit­ligt ansat.

– Så jeg kommer til at ansaette nogle udviklere, og de vil få en højere løn end mig, og det er også sådan, det skal vaere.

Indtil videre har Morten Resen fået en god start med mere end 5000 oprettede foraeldre i appen i løbet af den første uge, og derudover er hans podcast blevet downloadet mere end en million gange.

Han ved godt, at hans status som kendt har vaeret en fordel.

– Det vil vaere løgn, hvis jeg sagde, at det ikke havde spillet ind, men jeg har prøvet så vidt muligt ikke at benytte mig af det. Jeg har aldrig gået til premierer eller haft fotografer hjemme i mit hus og den slags. Og hvis produktet ikke var i orden, så ville folk jo ikke gide det, bare fordi jeg er kendt.

HAN KAN SAMTIDIG

godt maerke, at han ikke laengere er i tv hver morgen.

– Der er nok ikke lige så mange, der vender sig om efter mig i Netto. Og det er ikke kun fordi, jeg har kasket på og er langskaegg­et, siger han med et grin.

Men selvom GoLittle er blevet lanceret nu, og der til sommer kommer en annoncefin­ansieret guide-del til børnefamil­ier, som man kender det fra f.eks. Tripadviso­r, så bliver arbejdet med virksomhed­en ’aldrig faerdigt’.

– Selvom jeg synes, vores app er superfed, så er der stadig masser af learnings. Der vil hele tiden vaere ting, man bliver klogere af, og så vil vi jo på et tidspunkt også gerne til udlandet. Hvis vi kan lykkes i Danmark, så kan vi da måske også gøre det i et andet land.

årsregnska­b vil der vaere et underskud på et par hundredetu­sind kroner, og der vil gå lang tid, før virksomhed­en begynder at få overskud. P.t. ligger fokus nemlig på at skabe et så stort brugernetv­aerk som muligt. Og først når guide-delen er på plads til sommer, vil der rent faktisk komme en decideret omsaetning.

– Men der er jo meget langt fra at have en omsaetning til at tjene penge. Mange mener i den forbindels­e, at hvis ikke man giver underskud tilpas laenge, så ekspandere­r man ikke nok. Hvis man genererer mange brugere, så er der jo et håb om, at man på et senere tidspunkt kan lave en forretning ud fra det. Det koster bare en masse penge at få genereret dem.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ??
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN
 ??  ?? Morten Resen sammen med sin hustru, Marlene, som også er ivaerksaet­ter og har lavet sin egen app. I DET KOMMENDE
Morten Resen sammen med sin hustru, Marlene, som også er ivaerksaet­ter og har lavet sin egen app. I DET KOMMENDE
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark