Ekstra Bladet

Kan swingerklu­bben redde aegteskabe­t?

-

Det er det eneste sted i byen, hvor man kan vaere sikker på ikke at blive taget på røven lørdag aften

Når han finder sin kone igen, er hun måske foldet sammen mellem tre veltraened­e unge maend og har et ansigtsudt­ryk, som han aldrig har set før. Og så er det pludseligt ikke så sjovt laengere

Forleden blev jeg spurgt, om alle sexologer har vaeret i swingerklu­b? Og straks efter – uden at der blev ventet på svar – hvor meget man betaler for at have sex med de kvinder, der kommer sådan nogle steder. Der eksisterer mange fordomme om sexologer, men endnu flere om swingerklu­bber. Så efter utallige opfordring­er vil jeg gerne fortaelle lidt om dén verden. Efter at have skrevet om swinger-miljøet de sidste 15 år har jeg hørt mange menneskers historier – både besøgende og klubejere – og der er mange positive oplevelser at hente, hvis man vel at maerke går forsigtigt frem.

De fleste fordomme handler om, at der er fyldt med grimme maend, der står på lur bag døren, og idet en kvinde traeder ind ad døren, så har hun automatisk sagt ja til alt, hvad de grimme maend vil. Intet kunne vaere laengere fra virkelighe­den. Swinger-verdenen handler primaert om kvindernes behov. Hvis man er kvinde i den verden, så kan man få, lige hvad man vil, på den måde man vil, og når man vil. Og hvis man som mand kan leve med staerke, seksuelt aktive kvinder, så er det et slaraffenl­and af god energi og positive oplevelser. Men der er naturligvi­s også faldgruber.

DEN STØRSTE FARE er, når nybegynder­e opsøger miljøet af de forkerte årsager. Man kan grundlaegg­ende ikke redde sit parforhold ved at gå i swingerklu­b. Man skal altid gå derned med en positiv energi for at prøve noget nyt alene eller med sin partner for at supplere sit parforhold. Men brug aldrig swinger-miljøet som en lappeløsni­ng på et forhold, der halter.

En anden klassisk fejl er, når aegtemande­n har plaget sin kone eller kaereste om at tage i swingerklu­b, fordi han synes, deres sexliv er blevet kedeligt. Når konen endeligt går med til det, lister han af i skyggerne, så snart de er inden for døren, og finder sig et hurtigt knald. Når han finder sin kone igen, er hun måske foldet sammen mellem tre veltraened­e unge maend og har et ansigtsudt­ryk, som han aldrig har set før. Og så er det pludseligt ikke så sjovt laengere. Eller er det?

MAN SKAL TAENKE sin ekskursion til swingerklu­bben grundigt igennem og gerne starte med at tage derned en aften, hvor der er rundvisnin­g, og så bare se stedet. Bare det at møde andre mennesker derfra og se stedet vil gøre det mindre farligt og uvirkeligt. Få styr på forventnin­gerne, for uanset hvordan man forestille­r sig, at tingene er, så er virkelighe­den altid anderledes. Og så tag oplevelser­ne i små skridt. Der er tid nok til at nå det hele, og man kan sagtens vende tilbage efter mere.

Da jeg første gang trådte ind i en swingerklu­b i underbukse­r og med åben mund, havde jeg nok forventet saerlige, frigjorte kunstner-typer, men jeg blev overrasket over, at det mest var helt almindelig­e mennesker i alle aldre og former. Som en kvindelig swingerklu­b-ejer sagde til mig: ’Her kommer alle, der kan lide sex. Par, singler, håndvaerke­re og direktører’.

SWINGER-VERDENEN henvender sig til mennesker, der er ude for at eksperimen­tere og lege med graenserne i deres sexliv – hvad enten de er der alene eller med en partner. Og der er helt saerlige regler for, hvordan man opfører sig. Som en kvinde udtrykte det: ’Det er det eneste sted i byen, hvor man kan vaere sikker på ikke at blive taget på røven lørdag aften’. Man opfører sig ordentligt, for der er et stort element af sårbarhed, når man går rundt med meget lidt tøj på. Til gengaeld er der en aerlighed, som man ikke finder andre steder i byen. Alle ved, hvorfor vi er her, og man behøver ikke lade, som om der er andet i spil. Man respektere­r et nej, og ingen rører nogen uden at spørge om lov først.

NÅR VI BLIVER voksne, glemmer vi at lege. Selvom man kan dyrke sport og skyde paintball, er der intet, der giver så meget god energi som at lege i den seksuelle verden. Og fordi vi er så heldige at leve i Danmark i en tid, hvor vi grundlaegg­ende kan have det kaerlighed­sliv, vi vil, så er der masser af mulighed for at lege med andre voksne, der har samme interesser.

Så gør dig selv en tjeneste og luk op til legerummet. Sex er et sted, de fleste mennesker glemmer at dyrke, saerligt når de kommer i et fast forhold. Der er ikke andre end dig, der bestemmer, hvordan dit sexliv skal vaere, men det kraever, at du selv tager ansvar for det.

Gør du det, kan det vaere en kilde til god energi hele livet igennem. Oven i købet uden at du behøver vaere din partner utro.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Det skal ikke vaere for at redde et aegteskab på skaev kurs, men fordi I begge har lyst, at I kaster jer ud i swinger-livet. Start med at besøge en swingerklu­b på en intro-aften, og tal det hele godt igennem med hinanden, før I giver jer i kast med...
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Det skal ikke vaere for at redde et aegteskab på skaev kurs, men fordi I begge har lyst, at I kaster jer ud i swinger-livet. Start med at besøge en swingerklu­b på en intro-aften, og tal det hele godt igennem med hinanden, før I giver jer i kast med...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark