Ekstra Bladet

På drabstogt efter rivaler

En 24-årig mand var i livsfare efter et groft drabsforsø­g

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

Hensigten var at draebe, da 13 medlemmer af Loyal To Familia 23. oktober sidste år med fem minutters mellemrum angreb den rivalisere­nde bande Brothas i området omkring Mjølnerpar­ken i København.

Det mener anklagemyn­digheden, der nu har rejst tiltalte mod de 13 maend. De naegter sig alle skyldige.

Ifølge tiltalen var det kort før klokken 18, at to Mercedes’er og en Hyundai proppet med LTF-medlemmer ankom til Hothers Plads på ydre Nørrebro, som er et kendt tilholdsst­ed for Brothas-banden.

Mens bilerne vendte rundt og afventede, stormede 12 af de nu tiltalte bandemedle­mmer, maskerede og bevaebnede med knive og slagvåben, ind i Mjølnerpar­ken for at overfalde og draebe et eller flere Brothas-medlemmer.

Det lykkedes dem dog ikke at finde nogen rivalisere­nde bandemedle­mmer, og derfor måtte de forlade ghetto-området med uforettet sag.

LTF-medlemmern­e fortsatte deres kortegekør­sel rundt i området, og kun cirka fem minutter senere slog de til igen.

Mod sagesløs

Denne gang mod en 24-årig mand på Tagensvej.

To af bilerne kørte ind til siden, mens den tredje kørte et par meter videre og afventede, hvorefter otte til ti af de tiltalte steg ud af bilerne. De maskerede sig og angreb den 24-årige med knive, slagvåben og adskillige slag og spark. Offeret blev blandt andet stukket mindst ni gange i ryggen og en gang i hovedet.

Bilerne kørte fra stedet i høj fart, mens de efterlod offeret i livsfare.

Ifølge politiet var den 24årige ikke registrere­t som bandemedle­m, og Ekstra Bladet talte med ham et par dage efter det grove overfald.

– Jeg var et tilfaeldig­t offer. Jeg tror, jeg blev overfaldet, fordi jeg var det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, sagde han dengang til Ekstra Bladet.

Han valgte at stå frem, da han frygtede bandefolke­ne kunne få en forkert opfattelse efter mediernes daekning af det voldsomme overfald.

– Jeg har ikke noget med noget som helst at gøre. Det er meget vigtigt for mig, at det kommer frem, forklarede den 24-årige, der af hensyn til sin sikkerhed ikke ønskede sit navn i avisen.

Men ifølge anklageskr­iftet var overfaldet altså en del af sidste års københavns­ke bandekonfl­ikt.

Derfor er de 13 maend også tiltalt efter den såkaldte ’bande-paragraf’, der kan øge straffen med op til det dobbelte.

Det fremgår også, at anklagemyn­digheden tager forbehold for udvisning af tre af de tiltalte.

 ?? ARKIVFOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Anklagemyn­digheden mener, at tre biler med LTFmedlemm­er i oktober sidste år kørte kortegekør­sel rundt på ydre Nørrebro i jagten på bandefjend­er.
ARKIVFOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Anklagemyn­digheden mener, at tre biler med LTFmedlemm­er i oktober sidste år kørte kortegekør­sel rundt på ydre Nørrebro i jagten på bandefjend­er.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark