Ekstra Bladet

50 år på toppen

TIDSREJSE: Der var smaek på i Boxen i Herning i aftes, da alt, hvad der kunne krybe og gå af dansktop-sangere, var samlet til prisfest og 50-års jubilaeums­fest

- PERNILLE CHRISTENSE­N FOTO: CLAUS BONNERUP pc@eb.dk

Det var noget af en nostalgisk tidsrejse, gaesterne i Jyske Bank Boxen i Herning kom på i aftes.

Her blev dansktoppe­ns 50års jubilaeum fejret med en hyldest til de kunstnere, der både for fem årtier siden og i dag betyder alt for genren.

Rejsen gennem dansktoppe­ns historie bød på både Keld Heicks ’Vi skal gå hånd i hånd’ fra 1968 og mere nyskabende toner som Humørekspr­essen og Johnny Hansens nye sang ’Så er der mål’, som er blevet skrevet i år.

Netop Keld Heick styrede sammen med med Anette Kokholm og Thomas EversPouls­en pop-slagets gang, og mellem optraedene­r af en raekke af de største dansktop-kunstnere blev der uddelte priser til årets bedste schlager-stjerner.

I aftenens løb blev der i alt uddelt ni forskellig­e priser, der både gik til etablerede og nye kunstnere i dansktoppe­n.

Blandt vinderne var den erfarne James Rasmussen, der blev aftenens topscorer med hele to priser, ’Årets Mandlige Dansktop Solist’ og ’Årets Dansktop Hit’ med ’Du er den’.

Humørekspr­essen, der var nomineret i tre kategorier, løb med en af priserne, nemlig ’Årets Dansktop Album’ med deres ’En lille én’.

Familie Journals AErespris går til en kunstner, der har haft saerlig stor indflydels­e på dansktoppe­n.

Valget faldt i år på Dorthe Kollo for hendes store bidrag til genren i mange år.

70-årige Dorthe Kollo er kvinden, der har lagt stemme til dansktop-megahits som ’Gid du var i Skanderbor­g’ og ’Velkommen til verden’.

Det er tredje gang, at Familie Journal hylder landets dansktop-stjener med en prisfest.

Valget faldt i år på Dorthe Kollo for hendes store bidrag til genren i mange år

 ??  ?? Dorthe Kollo modtog i aftes Familie Journals AErespris for sit store bidrag til dansktop-genren igennem mange år.
Dorthe Kollo modtog i aftes Familie Journals AErespris for sit store bidrag til dansktop-genren igennem mange år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark