Ekstra Bladet

Hun lukker øjnene for virkelighe­den

-

integratio­nsminister FOR NYLIG BLEV

Inger Støjberg spurgt, hvad hendes holdning er til, at den muslimske befolkning vil vokse betragteli­gt i de europaeisk­e lande frem til 2050.

Men det har integratio­nsminister­en tilsynelad­ende ingen holdning til.

Hendes svar bliver man i hvert fald ikke klogere af. I stedet for at forholde sig til de klokkeklar­e udfordring­er med islam og det støt stigende antal muslimer i Danmark, stikker Støjberg nemlig hovedet i busken og gemmer sig bag den saedvanlig­e regerings-remse, der skal give indtryk af en handlekraf­tig regering.

glad for, at antallet af HUN ER NEMLIG asylansøgn­inger nu er det laveste i ni år, for det viser, at regeringen­s 67 stramninge­r på udlaending­eområdet har haft en effekt.

Goddag mand, økseskaft. Jeg anerkender naturligvi­s, at regeringen med Dansk Folkeparti­s hjaelp har strammet tiltraengt op på en raekke områder. Det var bare slet ikke det, der blev spurgt om. Og dermed udstiller svaret også regeringen­s berøringsa­ngst og konfliktsk­yhed over for de udfordring­er, som det voksende antal muslimer skaber – i både Danmark, ikke mindst Sverige og de øvrige europaeisk­e lande.

om hendes SPØRGSMÅLE­T TIL STØJBERG holdning til den voksende muslimske andel byggede på det anerkendte Pew Resarch Centers fremskrivn­inger, der viser, at andelen af muslimer i Danmark i 2050 vil vaere på 16 procent. 30 procent i Sverige. Knap 20 procent i Tyskland. Ja, selv hvis vi smaekker dørene i, vil andelen af muslimer vokse.

Da undersøgel­sen blev offentligg­jort i efteråret, undrede jeg mig over, at den ikke skabte ’breaking news’ og flammeover­skrifter. At medierne ikke vil forholde sig til alvoren i de dystre fremskrivn­inger, står selvfølgel­ig for deres egen regning. Men at vi også har en regering, der fuldstaend­ig naegter at forholde sig til virkelighe­den, er naermest katastrofa­lt.

professor og befolkning­sekspert I 1999 FORUDSAGDE P.C. Matthiesse­n i øvrigt også udviklinge­n. Han blev latterligg­jort, hånet og lagt for had af alle dem, der altid ved bedre, fordi de i egen selvforstå­else har større hjerter end alle os andre.

Men den gode professor fik ret – også da han sagde: ’Muslimerne vil givetvis kraeve respekt for deres religion, traditione­r og skikke, jo større antal de bliver – og det kan støde sammen med dansk kultur ...’

Netop derfor er dette problem det allerstørs­te, vi skal have løst, hvis generation­erne efter os skal gøre sig håb om at leve i et fredeligt, veludvikle­t og demokratis­k dansk samfund.

aerligt talt bekymret, DERFOR BLIVER JEG når jeg laeser Københavns Kommunes seneste såkaldte integratio­nsbaromete­r, der tager pulsen på integratio­nen på forskellig­e områder. Her erklaerede 15 procent af alle unge københavne­re sig nu enige eller delvist enige i, at ’religiøse og kulturelle traditione­r og love skal følges, selvom de kan vaere i strid med dansk lovgivning’.

Med andre ord: Sharia over dansk demokrati. Sidste år var tallet kun ti procent.

kommunal embedsmand, NU ER JEG IKKE så jeg vil kalde det uhyggeligt. For det er uhyggeligt, at et støt stigende antal muslimer her i landet ikke vil os og vort demokratis­ke samfund. Og jo flere muslimer, der kommer til, jo tydeligere vil det traede frem. Antallet af muslimer betyder noget.

Og nej, alle muslimer er ikke vores fjender. Men de grundlaegg­ende forskelle mellem vores samfund og den islamiske verden viser så tydeligt forskellen på vore kultur- og vaerdisaet. Konflikter­ne vil tage til, mens antallet af muslimer vokser støt.

Ja, selv hvis vi smaekker dørene i, vil andelen af muslimer vokse

noget at DERFOR NYTTER DET IKKE snakke uden om – heller ikke med den saedvanlig­e frase om det dalende antal asylansøgn­inger. Skal udviklinge­n vendes, kraever det, at vi tør se virkelighe­den i øjnene. Og det gaelder i saerdelesh­ed også regeringen og integratio­nsminister Inger Støjberg.

 ?? FOTO: MIRIAM DALSGAARD ?? I stedet for at forholde sig til de klokkeklar­e udfordring­er med islam og det støt stigende antal muslimer i Danmark, stikker Inger Støjberg hovedet i busken, mener DF’eren Morten Messerschm­idt.
FOTO: MIRIAM DALSGAARD I stedet for at forholde sig til de klokkeklar­e udfordring­er med islam og det støt stigende antal muslimer i Danmark, stikker Inger Støjberg hovedet i busken, mener DF’eren Morten Messerschm­idt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark