Ekstra Bladet

Her ramte missilerne

-

Angrebet vil ifølge Henrik Breitenbau­ch ikke få naevnevaer­dige konsekvens­er for Assad-styret, som han heller ikke tror vil forfølge sagen yderligere.

– Angriber man et amerikansk krigsskib, går det ikke ustraffet hen, og hverken russerne eller Assad har nogen interesse i at ende i en krig med amerikaner­ne, så jeg tror ikke, at der sker militaert mere nu.

– Man har ikke gjort det her for at skade Assad, men for at vise, at man ikke vil tolerere den slags angreb. Derfor er det designet på denne måde, hvor man ikke er gået efter regeringsb­ygninger eller Assad selv, siger han.

USA har meldt ud, at missilerne har ramt tre mål: Et laboratori­um i Damaskus og lagerfacil­iteter, der har huset kemiske våben eller udstyr i relation hertil. Russerne har imidlertid sagt, at missiler var på vej mod flere lokationer, men at disse er blevet skudt ned af syriske anti-luft-systemer.

Fire mål

Ifølge observatør­gruppen Syrian Observator­y for Human Rights, der har base i Storbritan­nien, er der affyret missiler mod i alt fire lokationer:

To laboratori­er i Jamraya og Barzeh i det nordlige Damaskus.

Lagerbygni­nger tilhørende den syriske haer ved en militaer

Mezzah.

Lagerbygni­nger i den sydlige del af Damaskus.

Et forsknings­center byen Homs.

Der er strid om, praecis hvor mange missiler, der er blevet affyret, samt hvor mange der er blevet skudt ned. Ifølge Syrian Observator­y for Human Rights blev 65 skudt ned, og ifølge flere medier og russerne er der affyret lige over 100 missiler.

Ingen officielle meldinger fra hverken Storbritan­nien, USA eller Frankrig om disse tal er i skrivende stund kommet ud i offentligh­eden, ligesom eventuelle dødsfald er uklart. luftbase i byen ved

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark