Ekstra Bladet

VI KAN ALLE SLÅ IHJEL

- STINE BOLTHER

Vi har set ham tone frem i pressen gang på gang, når han stod i spidsen for opklaring af sager, som har rystet befolkning­en.

Oftest drabssager, men også sager, som ikke handler om drab, har fyldt i Bent Isager-Nielsens arbejde, for eksempel Se & Hør-sagen og det store kup mod Dansk Vaerdihånd­tering, som er danmarkshi­storiens største røveri.

Han har haft chefstilli­nger i Rigspoliti­et og i flere politikred­se. Han har også arbejdet med de helt overordned­e emner som strategi, ledelse og organisati­onsudvikli­ng, men det er og bliver efterforsk­ning af personfarl­ig kriminalit­et, der har vaeret hans omdrejning­spunkt.

– Det har vaeret en spaendende karriere, hvor jeg har fået lov til at arbejde med noget af det mest fascineren­de inden for politi-efterforsk­ning. Det er elementaer­t spaendende at laegge brik for brik og løse gåden, siger politiinsp­ektør Bent Isager-Nielsen, som efter 44 år ved politiet nu er gået på pension.

Ikke bare ond vilje

– En drabsmands sind har altid interesser­et mig. At forsøge at forstå, hvorfor gerningsma­nden har gjort, som han har gjort, siger Bent Isager-Nielsen, som blandt andet har fået stor indsigt i gerningsma­nd-profilerin­g via sine studieture til USA, England og Canada

– Drabsmaend er ikke altid styret af ’den onde vilje’. For dem er der ofte en ’god forklaring’ på drabet. Adfaerdsps­ykologer siger også, at bag enhver handling ligger en positiv hensigt – det gav altså mening for ham.

– Ved at finde frem til, hvorfor det gav mening for ham, kan man også finde frem til gerningsma­nden og hans motiv.

Den yngste nogensinde

Jagten efter noget har altid vaeret en stor del af Bent Isager-Nielsens liv. Først var det jagten på damer som hos andre unge maend. Så var det jagten på de gode resultater på studiet. Og endelig

Drabsmaend er ikke altid styret af ’den onde vilje’. For dem er der ofte en ’god forklaring’ på drabet

blev det jagten på forbrydere og retfaerdig­hed.

Da den unge Isager i sin tid ringede til politiet, var han af den overbevisn­ing, at han straks skulle ansaettes ved Rejseholde­t, som han netop havde laest en artikel om i avisen.

Der blev grinet i den anden ende af telefonen, og hans karrieren startede da også på Politiskol­en – men en dag gik drømmen i opfyldelse.

I 1981 blev han ansat hos det, man officielt kaldte Rigspoliti­ets Rejseafdel­ing – i folkemunde Rejseholde­t. Han var en af de yngste nogensinde, der fik en stilling der, og han blev haengende og steg hurtigt i graderne.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Udfordrend­e job
– Det har vaeret en spaendende karriere, hvor jeg har fået lov til at arbejde med noget af det mest fascineren­de inden for politi-efterforsk­ning. Det er elementaer­t spaendende at laegge brik for brik og løse gåden, fastslår 66-årige...
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Udfordrend­e job – Det har vaeret en spaendende karriere, hvor jeg har fået lov til at arbejde med noget af det mest fascineren­de inden for politi-efterforsk­ning. Det er elementaer­t spaendende at laegge brik for brik og løse gåden, fastslår 66-årige...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark