Ekstra Bladet

Forsvandt på vej til bageren

-

Drabet på den seksårige Joachim rystede Danmark i november 1986. Hans mor fulgte ham med øjnene, da den lille dreng for første gang havde fået lov til at gå til bageren alene. Da han ikke kom hjem, blev hun urolig.

Drengen blev fundet tre dage efter – draebt med mange knivstik. I naesten tre år var sagen uopklaret, før Randers Politi og Rejseholde­t endelig fik fanget gerningsma­nden.

– Sagen var uopklaret for laenge, og jeg priser mig lykkelig for, at han ikke slog flere ihjel.

– For det viste sig, at vi havde ham inde i sagen, og at han havde forøvet grove overgreb mod mindreårig­e – uden at politiet havde konstatere­t, at der var en farlig serieforbr­yder på faerde, fortaeller Bent IsagerNiel­sen.

En øjenåbner

– Den sag laerte jeg rigtig meget af, og den var med til, at jeg begyndte at interesser­e mig for at udvikle vaerktøjer som dna, dnaregistr­ering og gerningsma­nd-profilerin­g. Samtidig var sagen med til at øge vores fokus på at registrere detaljer i sager på en måde, der gør det svaerere at overse, at samme gerningsma­nd står bag flere forbrydels­er, forklarer han.

– Sagen gjorde stort indtryk på mig som ung efterforsk­er i Rejseholde­t, fordi min datter, Line, dengang var på omtrent samme alder som Joachim.

Gerningsma­nden blev senere idømt livsvarigt faengsel.

 ?? FOTO: ERIK KRAGH ?? En november-dag i 1986 forsvandt den seksårige Joachim Gisle Larsson sporløst. Tre dage efter fandt politiet ham draebt. Tre år senere blev morderen dømt.
FOTO: ERIK KRAGH En november-dag i 1986 forsvandt den seksårige Joachim Gisle Larsson sporløst. Tre dage efter fandt politiet ham draebt. Tre år senere blev morderen dømt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark