Ekstra Bladet

KVADRATISK, PRAKTISK OG DEMOKRATIS­K

- Ansvarshav­ende mail: poma@eb.dk

Søren Pind er en af de politikere, der synes, at de nye borgerfors­lag er noget pjat. Det eneste borgerfors­lag, Pind ikke har rynket på naesen ad, er hans egen hjertesag om at haeve vandtrykke­t i København. På Twitter kalder Pind dette borgerfors­lag ’fortrinlig­t’. Tankevaekk­ende!

SOM politiker er Pind privileger­et. Han kan saette

dagsorden og blive hørt i offentligh­eden. Og en hvis han er dygtig nok, bliver forslaget vedtaget. HVORFOR er det noget pjat at give alle danskere den mulighed?

FÅ er ligeså privileger­ede som Pind. Derfor er Borgerfors­lag.dk en fantastisk mulighed for danskere, der vil have sat et problem på dagsordene­n. Det er

til politikere, der mere end nogen også en gave sinde har brug for at lytte til folk. Og ser man på de mange fine forslag, som folketinge­ts administra­tion har godkendt i de foreløbig tre måneder, borgerne har stillet forslag, så er der højt til loftet og meget at lytte til.

DER er bøsser, der kaemper for retten til at donere blod. Der er nogle, der vil forbyde omskaering, andre der vil tillade, at motorcykle­r må drible frem og tilbage i bilkøerne. Og sørme, om der ikke også er 87 borgere, der lige nu støtter et forslag om, at vandtrykke­t skal øges i København.

Det er en gave til politikere, der mere end nogen sinde har brug for at lytte til folk

50.000 støtter, skal SAMLER et forslag mere end det stilles som beslutning­sforslag i Folketinge­t. Kvadratisk, praktisk, demokratis­k.

ET af de forslag, der er nået forbi graensen, er det, der nu hedder: ’B 140 Forslag til folketings­beslutning om afskaffels­e af ministerpe­nsion og pension til ministerbø­rn (borgerfors­lag).’

ALLE partier har tilsluttet sig at debattere forslaget

fra i Danmarks parlament, Folketinge­t. Bortset Venstre og Socialdemo­kratiet.

HVAD har landets ’statsminis­terpartier’ egentlig gang i?

TAG dog den debat, ikke mindst fordi helt almindelig­e danskere har gjort sig den ulejlighed at finde deres NemID frem for at få det fremlagt i Folketinge­t.

PÅ Borgerfors­lag.dk hører der heller ikke debat

vi her på Ekstra Blamed til et forslag. Det, synes det, er synd.

VI har derfor lavet en ny sektion på ekstrablad­et.dk, der hedder 1849, hvor man kan debattere borgerfors­lagene. Skulle nogen have glemt det, så er 1849 det år, Danmark fik sin første grundlov. 1849 er også det tal, vi for nemheds skyld har sat

graense for, hvornår man kan begynde at desom battere et forslag. Refraenet bliver givet frit, når 1849 laesere støtter et borgerfors­lag på Ekstra Bladets nye debatside.

DEN debat glaeder jeg mig til. Det ville klaede politikern­e at gøre det samme.

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? 87 Søren Pind har i skrivende stund støtter ...
FOTO: JENS DRESLING 87 Søren Pind har i skrivende stund støtter ...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark