Ekstra Bladet

HOLD KAEFT Hvad tør du, Ståle?

-

NOGET, man gør sig fortjent TILLID ER til!

Det gaelder vist i de fleste af livets forhold – og selvfølgel­ig også i fodbold. For en traener er det selvfølgel­ig afgørende at have tillid til sine spillere. At vide, at de leverer, at de giver alt, hvad de har – og at de følger de anvisninge­r, der bliver stukket ud.

Når jeg kigger på FCK, så virker det på mig som om, at Ståle Solbakken har mistet tilliden til en lang raekke spillere – og det vil formentlig på sigt betyde endnu en stor udskiftnin­g i sommerens transfervi­ndue. Toutouh røg af Solbakkens favoritlis­te for laenge siden. Så er Andrija Pavlovic, Jan Gregus, Uros Matic fulgt efter – og med blikket rettet mod FCM-kampen i mandags så ser William Kvist og Nicolai Thomsen ud til at ryge samme vej.

henvist til WILLIAM KVIST BLEV baenken til fordel for Rasmus Falk – og selvom FCK havde 11 minutter plus det løse til at score det udlignende mål, så kom Nicolaj Thomsen ikke i aktion. Det lugter i hvert fald ikke af tillid fra traenerens side.

Kigger man på Solbakkens baenk og muligheder for at aendre kampen efter FCM’s 3-2-scoring, så var de da også begraensed­e.

Federico Santander blev pillet ud med en skade efter 57. minutter, og en ubeskrevet 19-årig Jonas Wind blev sat ind, men allerede her kunne han jo have smidt Viktor Fischer frem og Nicolaj Thomsen på kanten, hvis han ellers troede på den tidligere AaB’er.

Efter kampen lignede Ståle Solbakken en mand, der havde bidt i verdens største citron og bestemt ikke gad tv-interviews efter nederlaget. Selvfølgel­ig var han frustreret, for det var da helt klart en kamp, som FCK burde have vundet.

Efter kampen lignede Ståle Solbakken en mand, der havde bidt i verdens største citron og bestemt ikke gad tv-interviews efter nederlaget

formentlig HANS MANDSKAB SPILLEDE den bedste halvleg i hele saesonen. Der var styr på defensiven – og offensiven var imponerend­e. Solbakken havde bygget videre på sidste del af kampen mod FCN, hvor Kvist blev hevet ud til fordel for Rasmus Falk og sammen med Viktor Fischer og Robert Skov samt Carlos Zeca i en decideret 6’er-rolle, så havde de fuldstaend­ig styr på kampen.

En vanvittig spaendende konstellat­ion som formentlig kunne vaere Ståle Solbakkens bud på midtbanen i naeste saeson. Et oplagt valg til FCM-kampen, fordi jydernes midtbane ikke er en, der truer i dybden, men spørgsmåle­t er selvfølgel­ig, om nordmanden tør i dagens derby mod Brøndby.

Tør du bruge den offensive midtbane, der spillede fremragend­e i første halvleg mod FCM, Ståle? Tør du mod lige netop Brøndby?

Eller tør du spille med William Kvist med fare for, at han vil blive overfaldet brutalt af den aggressive Brøndby-midtbane?

Jeg ville ikke tøve med Falk på banen og Kvist på baenken!

Rasmus Falk var allerede i OBdagene en kriger, der ikke traekker sig i duellerne og deltager uden at kny i tilbageløb­ene. Han var eksempelvi­s den FCK-spiller, der løb allermest mod FCM, så selvfølgel­ig kan han passe sine defensive pligter. Mod Brøndby, der med garanti vil laegge et tonstungt pres, ville jeg også gå med spillere, der rent faktisk kan spille sig ud af det pres. Mod Brøndby har man sgu’ brug for folk, der kan spille bolden sikkert og hurtigt rundt.

Brøndby udpege FOR SELVFØLGEL­IG VIL William Kvist som et svagt led, der skal presses maksimalt – ligesom de også vil gøre med Denis Vavro og Michael Lüftner.

Selvfølgel­ig kan William Kvist have en fordel i at håndtere det ydre pres – og Solbakken skal stadig bruge resultater for at jagte Europa League-pladsen.

Men omvendt har han en gylden mulighed for at få testet naeste saesons midtbane mod den svaereste modstander i den svaereste kulisse for en FCK’er. Brøndby på Brøndby Stadion. Ikke mindst i eftermidda­g, hvor FCK er uden fans på stadion som følge af karantaene. Nu var det jo heller ikke midtbanens skyld, at slaget mod FCM blev tabt, men derimod et forsvar der hverken kunne håndtere dødbolde eller omstilling­er. Der er ingen tvivl om, at kampen i eftermidda­g bliver en afsindig intens affaere – og det vil vaere vand på FCK’s mølle, hvis de med en sejr kan stikke en kaep i Brøndbys mesterskab­sdrømme. Omvendt vil Brøndby-fansene sikkert synes, at det er en fest at sende FCK laengere vaek fra en Europa Leagueplad­s.

Så glaeder jeg mig specielt til at se duellen mellem Superligae­ns to bedste spillere, nemlig Hany Mukhtar og Viktor Fischer.

De har i hvert fald masser af tillid fra deres traenere – og masser af selvtillid.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? FCK’s karismatis­ke frontmand har mistet tilliden til en lang raekke spillere, mener Ekstra Bladets fodboldkom­mentator, Stig Tøfting.
FOTO: JENS DRESLING FCK’s karismatis­ke frontmand har mistet tilliden til en lang raekke spillere, mener Ekstra Bladets fodboldkom­mentator, Stig Tøfting.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark