Ekstra Bladet

Stadig tårnhøje ambitioner

-

Stephan Andersen mistede sin faste plads i FCK-målet, da han i januar 2016 braekkede anklen. Robin Olsen blev hentet ind, og svenskeren gjorde det så godt som vikar, at han fik pladsen på permanent vis.

Nu er det så Olsens tur til at vaere alvorligt skadet, og det har fået manager Ståle Solbakken til at hive Stephan Andersen ud af glemslen.

– Det er rart, men når det er sagt, vil jeg også sige, at det ikke er denne måde, jeg gerne ville ind og spille på. Jeg vil spille, fordi jeg er bedre – ikke fordi en anden bliver skadet.

– Men det er ikke noget, jeg er herre over. Jeg er glad for de minutter, jeg får i øjeblikket, for der er nok ingen tvivl om, at han kommer til at spille igen, når han er klar. Der er jo et VM.

– Du er 36. Hvad er dine ambitioner? – Jeg er her stadig, fordi jeg vil vinde og vaere nummer et. Det har ikke aendret sig, fordi jeg er blevet aeldre. Mine ambitioner er stadigvaek tårnhøje. Ellers kunne jeg lige så godt stoppe og lave andre ting.

– Så ville jeg ikke kun spilde min egen tid, men også de andres. Og jeg synes, at jeg har et fint niveau og kan bidrage med meget – blandt andet min rutine, siger Stephan Andersen, der efter sommerferi­en får Horsens’ Jesse Joronen som ny konkurrent.

– Forhåbentl­ig kan det gavne mig til naeste saeson, hvis jeg gør det godt nu. Lad os sige, at jeg lige nu har fem procents chance for at stå fra start i naeste saeson. Kan jeg forhøje den til eksempelvi­s otte procent, så er det en gevinst for mig.

– Det er det, jeg skal prøve nu.

gisle

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark