Ekstra Bladet

Kessler: Han var der altid

-

Når Mikkel Kessler rejser rundt i landet for at holde foredrag om sin fantastisk­e karriere, har han delt det op ligesom en boksekamp: Foredraget foregår over 12 omgange med 12 gode erfaringer fra bokselivet.

Én af de omgange handler udelukkend­e om Ricard Olsen. Manden, der opfandt Mikkel Kessler, udviklede ham og siden gjorde ham til verdensmes­ter og et af historiens største navne på den danske boksescene. Måske det allerstørs­te.

– Ricard er et stort menneske. Han var der altid, tog sig af mig og de andre boksere, selv om han ikke fik mange penge for tjansen, da vi var amatører. Han har hjulpet rigtig mange unge mennesker ud af dårlige miljøer, fordi han var så engageret, forklarer Mikkel Kessler.

– For mig var Ricard en mand, jeg kunne tale med om alt. Han lyttede og forstod mig, og så laerte han mig at bokse. Han laerte mig hårdheden i boksesport­en. Groft sagt laerte han mig alt.

– Ricard har i sandhed stor andel i det, jeg nåede i min karriere. Uden ham var jeg slet ikke nået så langt, siger Mikkel Kessler til Ekstra Bladet.

En svaer beslutning

Mikkel Kessler husker, at Ricard Olsen bestemt ikke var ligeglad, når han ikke mødte frem til den aftalte traening.

– Så kom han og ringede på døren: Hvor bliver du af, lød det. Jeg skulle vaere syg eller have en rigtig god undskyldni­ng, ellers var det afgang til traening, fortaeller Mikkel Kessler.

Kessler og Olsen arbejdede taet sammen i 17 år, hvor de naesten dagligt var i kontakt. Derfor kraevede det også grundige overvejels­er at afbryde samarbejde­t efter Kesslers nederlag i 2009 til Andre Ward.

– Det var en af livets svaereste beslutning, erindrer Mikkel Kessler.

– Det er svaert at sige farvel til en mand, som du føler har vaeret din ’far’. Men Ricard havde hjemve, når vi var ude at rejse og gad ikke alle rejserne mere. Så tidspunkte­t for at stoppe samarbejde­t var nok det rigtige.

– Selv om Ricard stoppede som min traener, talte vi stadig meget sammen. Og jeg lyttede stadig meget til ham. Jeg fik bare flere øjne på tingene, forklarer Kessler, der i dag har gang i flere projekter, efter at den aktive karriere er blevet lagt på hylden.

– Jeg er involveret i et entreprenø­rfirma med 90 ansatte og i gang med at udvikle et traeningsk­oncept sammen med Thomas Macon (hans fysiske traener, red.). Jeg keder mig bestemt ikke.

For mig var Ricard en mand, jeg kunne tale med om alt.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? En legende takker af
Ricard Olsen vil altid blive husket for at vaere traeneren, der skabte en af danmarkshi­storiens største boksere, Mikkel Kessler. Han var også selv en talentfuld bokser, blev dansk juniormest­er og havde faktisk det ene ben ved OL i...
FOTO: OLIVIA LOFTLUND En legende takker af Ricard Olsen vil altid blive husket for at vaere traeneren, der skabte en af danmarkshi­storiens største boksere, Mikkel Kessler. Han var også selv en talentfuld bokser, blev dansk juniormest­er og havde faktisk det ene ben ved OL i...
 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN ?? Mikkel Kessler tabte sit V baelte til amerikansk­e An Ward, da de mødtes ve boksestaev­net Super S Oakland, Chicago i 200
FOTO: JACOB EHRBAHN Mikkel Kessler tabte sit V baelte til amerikansk­e An Ward, da de mødtes ve boksestaev­net Super S Oakland, Chicago i 200

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark