Ekstra Bladet

Et helt saerligt talent

- WEHLAST GLENN MADS mgw@eb.dk FOTO: THOMAS WILMANN

er vaeret har det hvad ikke, Bentøjet

Olsen. år ét for fik han operation den af

Efterveern­e stadig han døjer knae, nyt et fik han da siden, med dag hver tur lang en gå godt kan

Han med. det men labrador, seks-årige familiens

Caesar, trapperne. på udfordret bliver han når kniber, passe skulle han dengang dagligt, han blev

Det i ejendommen i sal tredje på traeningen hvor Christians­havn, på Bådsmandss­traede traener. CIK-bokserne

70årige at på, forklaring­en er Knaeproble­merne lagt har endegyldig­t nu

Olsen

Ricard traenerleg­ende En hylden. på boksehands­kerne takket dermed har boksesport­en for inden boksere 200 end flere haft har der mand,

En af.

Idraets Christians­havns i systemet gennem

Flere år.

35 seneste de København i

(CIK)

Klub optrådte og Danmark i bedste de blandt blev dem af boksescene. store helt den på

OL kostede Dødsfald

Ricard for en opnået Olsen Ricard har måder mange

På måde, den for boksemiljø­et i kultstatus for form altid ikke og unge de håndteret har han altid egoet hvor sport, en

I på. talenter nemme traener cigarrygen­de den har kaempestor­t, er ens, alle behandle at kunsten evnet saerlige tage at formået alligevel men fik måde den

På hensyn. i frem bedste det altid han bokser. enkelt hver

Olsen Ricard altid bliver for husket Historisk har Ricard Olsen traenet flere af de bedste boksere herhjemme.

Det gaelder blandt andre Mikkel Kessler, Frank Olsen, Rudy Markussen, Mads Larsen, Abdul Khattab, Patrick Nielsen, Micki Nielsen, Steffen Andersen og Martin Nielsen.

Mikkel Kessler satte for første gang sine ben i CIK i 1992. I de følgende 17 år kørte han og Ricard Olsen et taet parløb. De var uadskillel­ige.

– Mikkel var 13 år, da hans mor kom ned med ham. Han havde spillet fodbold, men det gad han ikke mere. Tror du, at du kan laere ham at bokse, spurgte hun.

– Der gik ikke lang tid, før jeg kunne se, at Mikkel var et saerligt talent. Men vigtigst danmarkshi­storiens af en skabte der traeneren, vaere at

Kessler. Mikkel boksere, største

Ricard automekani­ker-uddannede den

For holdepunkt fast et vaeret

CIK og boksning har

Olsen begyndte 13-årig som han hvor

1960, siden selskab i det foregik

Her boksekarri­eren.

Rasmussen Preben

Bogs,

Tom som navne med

Husted.

Gunnar og juniormest­er dansk blev bokser, talentfuld en var

Han

OL ved ben ene det faktisk havde og sidste i aflyst blev turen men

Mexico, i

1968 i øjeblik. døde. pludselig far min da år,

19 kun var

Jeg

– min hjaelpe og hjemme blive jeg måtte

Derfor hvor biludlejni­ng, med firma et havde der mor,

Ricard fortaeller servicere, at biler ni havde vi store helt den på revanche tog siden der

Olsen, taktiker og traener som men aktiv, som ikke

– scene ringhjørne­t. i boksesport­en fra pause en have skulle han Men glaeden. genfandt han før år, ti naesten på stoppede, Jeg boksning. af nok jeg fik Pludselig – vi blev så Men børn. fik og familie stiftede Hallen, Sundbyøste­r i boksestaev­ne et til lokket fortaeller skraekkeli­gt, boksede de at synes, jeg hvor han. Søren formand, klubbens med jeg talte Siden – ansvaret med pludselig jeg stod så og Saugmann, forklarer CIK, i boksetraen­ingen for skraldeman­d, som job et fik siden som Olsen, Ricard den med kombineres kunne fint der boksetraen­ing. for interesse store hjemme boksere Hentede havde der boksetraen­eren, blev Olsen Ricard skilte Han på. bokserne forføre at måde egen sin maengden. fra ud sandhed i sig aftalte den til frem mødte ikke bokserne Når dem. hentede og hjem Ricard kørte traening, af. glip gå ikke de skulle traeningen For traeningsl­okalet, i praesteret ikke der blev Og stokken. med en de fik traeningsl­okalet. i stok en haft år mange i har Vi – brugt, blev den og til, alle kendte Den så Ja, traening. til varen leverede ikke de hvis Ricard siger stokken, med røven i en de fik undervejs op unge mange samlet har der Olsen, livline. ny En håb. nyt et dem givet og at måde min med jeg at håber, Jeg – mange redde at til bidraget har på traene forklarer løbebane, kriminel en fra unge han. sluppet helt ikke dog har Olsen Ricard til stadig hjaelper Han CIK. i livet hold nye det på vis uformel mere på søn, hans også hvor 10-16-årige, for

Paw skuespille­ren og Olsen, Frank traenerne. blandt er

Henriksen af alt: Han havde også viljen og fik hurtigt de tekniske faerdighed­er, forklarer Ricard Olsen.

– Men Mikkel var ingen undtagelse, når det handlede om discipline­n. Ham måtte jeg også hjem og hente rigtig mange gange, når han havde ’glemt’ traeningen.

– Kunne jeg ikke finde ham derhjemme, kunne jeg som regel finde ham sammen med sin mor på Haraldsbor­g Bodega, fortaeller Ricard Olsen, da vi besøger ham på privatadre­ssen i Kastrup, hvor hustruen Inge hygger om den pensionere­de boksetraen­er.

Vil altid vaere venner

Når Ricard Olsen i dag ser tilbage på traenerger­ningen, er han ikke ked af bruddet med Mikkel Kessler, der skete efter nederlaget til Andre Ward i november 2009.

– Det var det helt rigtige tidspunkt. Jeg var kørt traet af det hele. Jeg var maettet af rejserne og alt det udenom. Selv om vi stoppede, forblev vi venner.

Mikkel og jeg vil altid vaere de bedste venner. Han kommer også forbi her engang imellem for at få en hyggesnak, fortaeller han.

Ricard Olsen er lidt skeptisk, når det handler om fremtidens stjernesku­d i boksesport­en.

– Jeg har svaert ved at få øje på det nye, store stjernesku­d. Det er svaert at få øje på den nye Mikkel Kessler lige nu. DEN MEST TALENTFULD­E Det var måske Steffen Andersen. Han fik ikke så mange kampe som profession­el, men han var meget talentfuld som amatør. Han lavede numre og var jo involveret i danmarkshi­storiens største kup (røveriet mod Dansk Vaerdihånd­tering i 2008, red.). Og så blev han svigtet af sine foraeldre.

en haft år mange i har

Vi

Den traeningsl­okalet. i stok brugt, blev den og til, alle kendte varen leverede ikke de hvis

DEN TEKNISK DYGTIGSTE

Det er der ikke så meget tvivl om. Det var Mikkel Kessler. Han kunne mest, fordi han både var teknisk fantastisk og havde en enorm viljestyrk­e. DEN MEST BESVAERLIG­E Ingen slår Mads Larsen på det område. Han kunne godt vaere lidt af en primadonna. Han kunne godt vaere lidt besvaerlig.

DEN NEMMESTE

Det er ikke fordi han er min søn. Men Frank (Olsen, red.) gjorde altid, hvad der blev sagt. På trods af, jeg var traener, så har vi aldrig haft store sammenstød og gnidninger. DEN STØRSTE TRAENINGSN­ARKOMAN

Her må jeg altså sige Frank igen. Han ville naermest traene hele tiden. Han var svaer at få til at holde pauser.

DET STØRSTE TALENT, DER ALDRIG BLEV TIL NOGET

Rudy Markussen. Han er nok den bokser, jeg har haft, der har slået hårdest. Men han blev aldrig rigtig til noget. Han var en kylling, når han kom op i ringen. Han havde ikke psyke til at bokse.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: JAKOB JØRGENSEN FOTO: CLAUS LUNDE ??
FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: JAKOB JØRGENSEN FOTO: CLAUS LUNDE
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ??
FOTO: PHILIP DAVALI
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark