Ekstra Bladet

Hun var en skinnende stjerne

-

Fonden har allerede samlet over 200.000 dollars ind, og 23. marts 2018 – på Kim Walls 31-års fødselsdag – blev det første stipendium fra fonden uddelt i New York, hvor hun har taget sin master i journalist­ik.

Ifølge Ingrid Wall skal pengene fra stipendiet primaert gå til at sikre, at kvindelige journalist­er kan udføre deres arbejde i sikkerhed og have råd til at bo trygt og betale for forsikring i forbindels­e med deres arbejde.

Gik til dansker

Stipendiet gik til danskeren Anne Kirstine Hermann, der vil bruge pengene til sit arbejde på en bog om konsekvens­erne af Danmarks kolonialis­me i Grønland.

At det er en dansker, der modtager det første stipendium fra fonden, har skabt stor glaede hos Joachim og Ingrid Wall. De håber, at det vil vise danskerne, at 'de ikke har noget had mod det danske folk' på grund af den tragiske sag.

Stor maengde mørke

Under overraekke­lsen af legatet til Anne Kirstine Hermann talte Kim Walls bror, Tom Wall, til den store forsamling af Kim Walls familie, venner og andre bekendte, der var mødt op for at følge begivenhed­en i New York.

– Der er en stor maengde af mørke i verden. Men vi må aldrig glemme, at der er lys – selv i de mørkeste stunder. Kim blev taget vaek fra os alt for tidligt. Men i løbet af sit korte liv, formåede hun at skinne så klart. Hun var en stjerne. En skinnende stjerne i den sorte nat. Verden har brug for flere mennesker som Kim. Den her fond vil gøre det muligt for andre kvinder at skinne, ligesom Kim gjorde, sagde broderen, der under talen var tydeligt berørt.

Ifølge Kim Walls foraeldre har fonden hjulpet familien til at finde styrke i den svaere tid efter Kims død.

– Vi er begge journalist­er og har vaeret det i mange år. Som journalist kommer man jo ud til mange mennesker i nød eller mennesker, som har gennemleve­t nogle haendelser.

– Det er man måske blevet haerdet af, og det er den styrke, vi har nu også. Vi får jo ikke Kim tilbage, så den eneste mulighed, vi har, er at holde hende i live.

– Det hun har gjort, det er det gode – inden haendelser­ne her i København. Det er det, vi fokuserer på, siger Joachim Wall i interviewe­t med Kanal 5.

 ?? FOTO: BENJAMIN HAAS ?? Kim Wall døde om bord på Peter Madsens ubåd. Han naegter sig skyldig i drab.
FOTO: BENJAMIN HAAS Kim Wall døde om bord på Peter Madsens ubåd. Han naegter sig skyldig i drab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark