Ekstra Bladet

TRE DAGES EKSTRA FERIE

HÅRD PRØVELSE: 151 flypassage­rer fik ødelagt ferien, da hjemrejsen fra Egypten blev udsat gang på gang

- SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N FOTO: MOGENS FLINDT sen@eb.dk

Hvad der skulle have vaeret afslutning­en på en god ferie i Egypten endte i graedende børn, råbende og frustrered­e voksne og gentagne vaekninger midt om natten.

Ekstra Bladet møder fem traette passagerer i Kastrup Lufthavn. De er netop landet efter en rejse til Sharm elSheikh. En hjemrejse til Danmark, der har vaeret tre dage undervejs.

Rejsen har passagerer­ne købt gennem Atlantis Rejser, og de har fløjet med flyselskab­et DAT.

– Der er mange hjemmefra, der siger til os, at det må have vaeret dejligt med lidt ekstra ferie. Men det har vaeret tre dage i helvede, og det har ødelagt hele vores ferie, fortaeller en traet og frustreret Lene Bredahl Kousholt til Ekstra Bladet.

Kollapsede tre gange

Hun er en af dem, som turen har taget saerligt hårdt på, fordi hun har haft sin toårige søn med på rejsen. Hendes stemme knaekker under hendes forklaring, blandt andet fordi hendes søn undervejs ikke spiste i et døgn, og fordi hun selv kollapsede tre gange på grund af dehydrerin­g og stress, og fordi hun ikke kunne spise.

Det fly, som passagerer­ne oprindelig­t skulle have fløjet med, havde problemer, som mekanikern­e og kaptajnen havde svaert ved at identifice­re.

Frem og tilbage

Undersøgel­sen af flyet resultered­e i, at passagerer­ne blev sendt tilbage til deres hotel tre gange på tre dage, hvor de fik mange forskellig­e meldinger om, hvornår de skulle afsted. Både om natten og om dagen.

I første omgang sad de mere end fem timer i flyet, hvorefter de blev sendt tilbage til et firestjern­et hotel, som Atlantis Rejser og DAT kompensere­de med.

Da passagerer­ne blev beordret tilbage til lufthavnen fredag aften, blev folk for alvor frustrered­e, fortaeller Nicholas Backhausen, der også har vaeret i Sharm el-Sheikh.

– Der rammer det folk, og vi bliver virkelig frustrered­e. Der var det ikke sjovt mere. Folk begynder at råbe ad hinanden, siger Nicholas, der forklarer, at folk havde vaekket deres børn for at tage ud til flyet, der så blev aflyst igen.

– Specielt børnefamil­ierne har vaeret ramt. Der er virkelig nogen, der har haft det hårdt, fortaeller hans medpassage­r, Peter Foli.

Savnede informatio­n

Nicholas Backhausen siger til Ekstra Bladet, at det havde vaeret noget helt andet, hvis de havde fået at vide af flyselskab­et fredag, at de først skulle rejse søndag.

– Så kunne vi have booket en tur ud af huset eller noget. Det havde vaeret en helt anden oplevelse, siger han.

De to maend har vaeret afsted med deres kaerester, og de to par siger enstemmigt, at de ikke vil bruge Atlantis Rejser igen, hvis de samarbejde­r med flyselskab­et DAT.

De understreg­er dog, at Atlantis Rejser har vaeret rigtig gode til at informere undervejs.

Som Ekstra Bladet skrev søndag, var DR’s vejrvaert Morten Lynge med som en af kaptajnern­e på turen. Han har ikke ønsket at udtale sig om sagen.

Specielt børnefamil­ierne har vaeret ramt. Der er virkelig nogen, der har haft det hårdt

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark