Ekstra Bladet

Medicin mod lungekraef­t

-

Oddsene for at overleve den mest almindelig­e form for lungekraef­t er vaesentlig­t forbedret, hvis man sideløbend­e med kemoterapi behandles med medicin, der aktiverer immunsyste­met – også kendt som immunterap­i.

Det viser offentligg­ørelsen af det tyske medicinals­elskab Merck & Co’s studie af selskabets immun-medicin Merck Keytruda. I studiet har patienter fået immunmedic­inen Merck Keytruda sideløbend­e med kemoterapi. Klokken ni i aftes forlod forhandler­e fra regionerne og staten Forligsins­titutionen.

Forligsman­d Mette Christense­n har indkaldt parterne på alle tre områder, kommuner, regioner og stat, til forhandlin­ger igen i dag.

Det er positivt, at alle parter skal sidde under samme tag, vurderer Anders Bondo, der er laerernes formand og formand for Forhandlin­gsfaelless­kabet.

– Vi havde sådan lidt en frygt for, at når vi mødtes i morgen (tirsdag. red.), så var det for at drøfte, om vi skulle konstatere et sammenbrud eller drøfte, om vi skulle udskyde konflikten.

– Men så mødes vi faktisk i morgen for at forhandle. Det synes jeg er rigtigt positivt, siger laerernes formand.

Kan saette uret i stå

Den oprindelig­e plan var, at parterne skulle mødes klokken 14. Men nu er alle parter kaldt til møde i forligsins­titutionen klokken 10.

Her har forligsman­den mulighed for at udskyde en eventuel konflikt yderligere 14 dage.

Men hun har også mulighed for blot at udskyde dem kortvarigt, at saette ’uret i stå’, hvis hun oplever, at der er fremgang.

– Vi har oplevet, at tingene haenger rigtig meget sammen. Vi har et staerkt sammenhold blandt de faglige organisati­oner, og arbejdsgiv­erne har en meget, meget taet koordineri­ng.

– Derfor tror jeg faktisk, at det her med, at nu sidder vi i samme bygning og finder en løsning, det kan vaere columbusae­gget. Det håber jeg rigtig meget på, siger Anders Bondo.

– Tror du stadig på en samlet løsning?

– Jeg tror mere på den nu. Det må jeg sige, lyder det fra Bondo.

Har ikke opgivet

At alle parter skal mødes er fornuftigt, vurderer innovation­sminister Sophie Løhde (V), der repraesent­erer staten i forhandlin­gerne.

– Jeg har ikke opgivet håbet om at lande en aftale, og vi vil gøre vores yderste for, at vi kan forsøge at komme i mål, siger hun.

Ministeren afviser at kommentere indholdet af de igangvaere­nde forhandlin­ger.

– Men det er ingen hemmelighe­d, og det tror jeg også, at alle kan se udefra, at mange af de krav, der er stillet også fra lønmodtage­rnes side, går på tvaers af hele den offentlige sektor.

– Derfor synes jeg, det er klogt, at vi nu også får en forhandlin­g på tvaers af kommuner, regioner og stat, siger hun.

Ritzau

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark