Ekstra Bladet

Får livstid for voldtaegt af dansker i Indien

-

Højesteret i Indien fastholder en dom på faengsel på livstid til fem maend, der i 2014 voldtog en dansk kvinde.

Flere indiske medier oplyser om afgørelsen, hvor retten afviser appellen af den tidligere dom, der blev afsagt i 2016.

Den dengang 51-årige kvinde har fortalt, at hun på dagen for overgrebet for vild på vej mod sit hotel i den centrale del af New Delhi.

Da hun spurgte en mand om vej, førte han hende til en lille have taet ved en togstation, hvor forbrydels­en fandt sted. Maendene truede hende med kniv og voldtog hende på skift i tre timer.

De fem maend er blevet beskrevet som hjemløse og stofmisbru­gere. Også tre mindreårig­e deltog i forbrydels­en, har indiske medier tidligere berettet. En niende deltager i forbrydels­en døde, inden retssagen kom i gang.

Nu slår den indiske højesteret fast, at dna-beviser og kvindens forklaring udgør et tilstraekk­eligt grundlag for dommen.

Sagen fik tidligere en del omtale i indiske medier, fordi landet var kommet i internatio­nalt søgelys for flere andre tilfaelde af gruppevold­taegt. Ritzau

EU-parlamenta­riker skal igen vaere spidskandi­dat for Socialdemo­kratiet ved valget til Europa-Parlamente­t naeste år. Det indstilled­e partiets hovedbesty­relse i går enstemmigt på et møde i København. Partiets kongres, der mødes i september, traeffer den endelige beslutning.

 ?? FOTO: AP ?? En af de mistaenkte efter anholdelse­n i 2014.
FOTO: AP En af de mistaenkte efter anholdelse­n i 2014.
 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ??
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark