Ekstra Bladet

Politikere skulle tvinges til at lade andre tørre dem bagi

-

plejekraev­ende BAD TIL AELDRE OG medborgere reduceres fra én gang om ugen til en gang hver anden uge.

Det er et af flere inhumane forslag i et sparekatal­og, som politikere på Bornholm har besluttet at sende i høring.

Men at FORSLAGET ER IKKE VEDTAGET. forslaget overhovede­t kan se dagens lys, blive behandlet seriøst af politikern­e og derefter blive sendt i høring, vidner for mig om en ekstrem mangel på respekt for borgerne.

Hvordan er vi nået dertil, at det gang på gang er kerneopgav­erne i vores samfund, der skal skaeres på, når politikern­e har brugt for mange penge?

plejehjem. JEG HAR SELV EN MOR PÅ

Hun er kun 65 år gammel, men hun lider af en kronisk sygdom. Og efter en lang årraekke, hvor min far har passet og plejet hende, blev hun for godt et år siden for dårlig til, at min far kunne have hende boende hjemme.

Min mor kan ikke laengere klare sig uden profession­el hjaelp.

Og det er jo netop situatione­n for samtlige af de aeldre, som kommunerne har ansvar for i hjemmeplej­en eller på plejehjem – det er mennesker, der ikke kan klare sig selv. Mennesker, der er 100 procent afhaengige af den omsorg og hjaelp, som det offentlige stiller til rådighed.

beskaemmen­de, at vi DET ER DERFOR gang på gang skal høre om sager, hvor kommunerne foreslår eller beslutter at spare på hjaelpen og omsorgen til de aeldre.

For de aeldre, der er visiteret til at få hjaelp med at komme i bad, kan jo netop ikke selv tage et bad. Og for mange af dem er den intime hygiejne i forvejen besvaeret.

Politikern­e og embedsmaen­dene skulle tvinges til at lade andre tørre dem bagi og derpå nøjes med et bad hver anden uge, før de så meget som foreslår noget så uanstaendi­gt til borgerne.

samfunds-indretning VI HAR MED VORES vedtaget, at vi over skatten påtager os et faelles ansvar for de danskere, der ikke kan klare sig selv. De aeldre, de syge, de udsatte børn og de i den arbejdsdue­lige alder, som midlertidi­gt ikke evner at forsørge sig selv. Igennem en livstid kommer der noget til os alle. Og når det sker, er vi mere eller mindre i politikern­es magt.

Det har derfor store, menneskeli­ge konsekvens­er, når politikern­es evne til at prioritere vores kernevelfa­erd svigter. Og ja, det handler om prioriteri­ng.

sagen på HVIS VI VENDER TILBAGE TIL Bornholm, så har politikern­e valgt at daekke deres overforbru­g ved at spare på kernevelfa­erd. Ti millioner kroner skal der skaeres på aeldreområ­det.

Dette vel at maerke i en kommune, hvor politikern­e alene i år deler mere end 20 millioner kroner af borgernes penge ud til uintegrere­de udlaending­e og bruger mere end 150 millioner skattekron­er på offentlig administra­tion, imens borgmester­en og hendes vellønnede embedsmaen­d bespises på borgernes regning.

Og situatione­n på Bornholm er desvaerre ikke enestående.

Hvordan er vi nået dertil, at det gang på gang er kerneopgav­erne i vores samfund, der skal skaeres i, når politikern­e har brugt for mange penge?

har SIDEN KOMMUNALRE­FORMEN kommunerne landet over sparet på varme haender og ansat flere akademiker­e. Og udgifterne til uintegrere­de indvandrer­e stiger år for år.

6300 flere akademiker­e er kommet til siden 2007, imens antallet af ansatte generelt er faldet med 35.000. Og i 2015 brugte politikern­e 36 milliarder kroner på uintegrere­de indvandrer­e og efterkomme­re fra ikke-vestlige lande.

politikern­e til DET ER TID TIL AT STILLE ansvar for, at det er andre menneskers liv, de påvirker, og andre menneskers penge, de forvalter, når politikern­e i en sådan grad fejlpriori­terer de skatter og afgifter, som vi betaler til faellesska­bet.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? AEldre og plejekraev­ende borgere skal ikke så ofte i bad, lyder et spareforsl­ag fra Bornholm.
FOTO: SHUTTERSTO­CK AEldre og plejekraev­ende borgere skal ikke så ofte i bad, lyder et spareforsl­ag fra Bornholm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark