Ekstra Bladet

Forsøgte at draebe sine børn: Idømt ni års faengsel

- LAURA A. HELLENSBER­G lah@eb.dk

En 58-årig mand blev i går idømt ni års faengsel ved Retten i Glostrup for at have forsøgt at draebe sine børn og for at have sat ild til sin lejlighed på Frederiksb­erg 11. august sidste år.

Han blev dømt for at have bedøvet børnene, placeret dem på bagsaedet af sin bil og derefter at have monteret et rør fra bilens udstødning og ind i kabinen i forsøget på at draebe sig selv og børnene.

Påvirket af kulilte

Ifølge hans egen forklaring var det dog kun ham selv, der var til stede i bilen, da han forsøgte at begå selvmord.

– Han forklarede, at han havde båret børnene ud af bilen, inden han taendte gassen (udstødning­en, red.). Den forklaring tilsidesat­te retten, da børnene havde samme maengde kulilte i blodet som faderen, forklarede anklager Jannik Rasmussen.

Jannik Rasmussen fortalte, at den syvårige dreng havde spor af sovemiddel i blodet. Den toårige pige havde smertestil­lende i blodet.

– Der var ingen mulighed for, at andre skulle have givet børnene medicinen, sagde han.

Ifølge anklageren mislykkede­s drabsforsø­get, fordi manden ikke kunne få kulilten til at virke hurtigt nok.

Havde ’livskrise’

Både faderen og datteren havde opkast på sig

– Både faderen og datteren havde opkast på sig. Han har nok fået det så dårligt af at sidde i røgen, at han har stoppet det.

Manden har tidligere forklaret i retten, at han var et dårligt sted i sit liv, fordi hans davaerende kone var indlagt på krisecente­r.

De to er i dag skilt. Det er anklageren­s opfattelse, at han var en frustreret mand i en ’livskrise’. Ekskonen var til stede ved domsafsige­lsen.

Den 58-årige far ankede dommen på stedet.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Faderen er også dømt for at have sat ild til sin tidligere bolig. Han har anket dommen til landsrette­n.
FOTO: KENNETH MEYER Faderen er også dømt for at have sat ild til sin tidligere bolig. Han har anket dommen til landsrette­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark