Ekstra Bladet

Abdel Aziz: Imamen sagde, at homoer var syge

-

Tv-vaerten Abdel Aziz er mere end glaedeligt overrasket over reaktioner­ne på ’Helvedes homo’-udsendelse­rne. Han havde frygtet, at hans mailboks ville vaere fyldt med hademail, men faktisk har han kun fået tre ud af 3000.

– Jeg var klar over, at jeg stillede mig på øretaevern­es holdeplads, da jeg valgte at gå i frontlinje­n som homo. Der er alt for mange muslimer, som ikke tør springe ud, og der er også mange, som end ikke taler om homoseksua­litet, siger Abdel Aziz.

– Tag bare min egen familie: På en generation er vi gået fra overhovede­t ikke at kende begrebet til nu at leve med min homoseksua­litet som en accepteret del af hverdagen. Og vi er jo ikke enestående.

Men selv om Abdel Aziz er stolt og glad over de mange positive reaktioner, så indrømmer han, at der var ting, som gjorde ham ked af det under optagelser­ne.

Burde stenes

– Da imamen i Aabenraa fortalte mig, at det var en sygdom, blev jeg trist. Og da han tilføjede, at det var noget, man pådrager sig under opvaeksten og dermed gav foraeldren­e skylden for homoseksua­litet, blev jeg virkelige skuffet.

– Jeg har dog valgt at se sådan på det, at de to imamer understreg­er, at godt nok er jeg en stor synder, hvis jeg praktisere­r min homoseksua­litet, men de er de enige om, at jeg godt kan vaere muslim - selv om jeg er homo. Og det glaeder mig virkelig. For mig at se er det et lille skridt i den rigtige retning, siger tv-vaerten.

Abdel Aziz fortaeller, at trods det, at den unge mand Ali Sheikh mente, at han ifølge Koranen skulle stenes og kastes ud fra stor højde, så kom der tøbrud efter udsendelse­n.

Pinlige

– Ali var kommet i selskab med to venner. Og da kameraerne slukkedes, kom de over og sagde, at de var dybt uenige med Ali. Og at hans udtalelser var pinlige.

– Det kom bag på mig, og det kom tydeligvis også bag på Ali, der blev temmelig usikker oven på kammerater­nes udsagn. Jeg aner ikke, hvad der er sket efterfølge­nde.

– Men mit ønske med udsendelse­rne har vaeret at saette en dagsorden og få folk i de muslimske miljøer til at tale sammen om homoseksua­litet, og hvis de tre unge fyre - måske samme med andre unge - fik diskuteret og måske modereret deres syn på bøsser den aften, så er meget nået, siger Abdel Aziz.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Abdel Aziz vidste, at det ikke var gratis at blive frontkaemp­er for homoseksua­litet blandt muslimer.
FOTO: PHILIP DAVALI Abdel Aziz vidste, at det ikke var gratis at blive frontkaemp­er for homoseksua­litet blandt muslimer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark