Ekstra Bladet

BRØNDBY STÅR VED EN

Hvis Brøndby vinder mesterskab­et, vil de vaere i en position, hvor de

- MADS GLENN WEHLAST

Det er en historisk bedrift, Alexander Zorniger har gang i på Vestegnen. Da Brøndby senest vandt mesterskab­et for 13 år siden – i 2005 – stod der 69 point på kontoen. Otte flere end hos FC København.

Det samme pointtal stod at laese tre år tidligere i 2002, hvor Brøndby også triumfered­e.

Aktuelt står Brøndby med 69 point efter blot 29 runder, hvilket understreg­er den sublime praestatio­n, som Zornigers mandskab har leveret i denne saeson.

69 point har vist sig at vaere nok til at vinde mesterskab­et i 13 ud af de seneste 22 saesoner – men altså ikke i 2018.

Aktuelt fremviser Brøndby desuden et pointsnit på 2,38, hvilket ville vaere nok til at vinde guld i 21 af de 22 seneste saesoner! Men Brøndby er trods de mange point ikke sikker på at vinde noget som helst i denne saeson. Det kan – i vaerste fald – ende med en af historiens skraekkeli­gste sølvmedalj­er og pokal-exit fra semifinale­n.

Brøndby går ind til den sidste og afgørende måned med momentum, men på den lidt laengere bane står klubben ved en skillevej.

Ingen snak om transfer

Der kommer helt sikkert bud på flere af spillerne i sommerens transfervi­ndue: Hany Mukhtar, Christian Nørgaard, Johan Larsson, Hjörtur Hermannsso­n og Simon Tibbling for bare at naevne de fem med størst salgspoten­tiale.

Topscorer Teemu Pukki har kontraktud­løb og ligner en spiller, der venter på et godt tilbud udefra. Laeg dertil den uafklarede situation for de tre lejesvende Anthony Jung, Besar Halimi og Jan Kliment.

Zorniger har meddelt sine spillere, han ikke vil tale med dem om kontrakt-tilbud og eventuel interesse fra udenlandsk­e klubber.

Han har kraevet af den samlede spillertru­p, at der skal vaere fuld fokus på de resterende syv kampe i Superligae­n og de måske to pokalkampe i den kommende måned. Derefter kan det blive afklaret, om de har en fremtid på Vestegnen eller ej.

Vil Brøndby forsøge at score store millionbel­øb på mange sommersalg? Eller vil klubben forsøge at begraense afgangen til en-to spillere?

Der hersker ingen tvivl om, at storaktion­aer Jan Bech Andersen har set, hvad kontinuite­t har betydet for Brøndby i denne saeson.

Kan blive svaert at sige nej

Derfor bliver følgende sommerens mest interessan­te spørgsmål på Vestegnen:

Vil Brøndby forsøge at score store millionbel­øb på mange sommersalg? Eller vil klubben forsøge at begraense afgangen til en-to spillere ud over Frederik Rønnow?

Prisen på spillerne vil vaere en anden, hvis Brøndby vinder mesterskab­et. Derfor kan der også havne bud, der er så store, at en dansk mesterklub ikke bare kan sige nej.

Med salget af Frederik Rønnow til 21 mio. kroner mangler Brøndby kun et salg på fire mio. kroner for at vaere i mål for sommerens transfervi­ndue.

Derfor er Brøndby også i en position, hvor klubben kan tillade sig at sige paent nej, hvis ikke et bud på Hany Mukhtar rammer plus 30 mio. kr., plus 15-18 mio. kr. for Christian Nørgaard og plus 20 mio. kr. for Simon Tibbling.

Ligesom en pris på ti mio. kr. for Hjörtur Hermannsso­n kan vaere svaer at takke nej til, fordi hans kontrakt udløber naeste sommer.

Bechs store eksamen

Brøndby-toppen må skaeve til, hvad der er blevet solgt af spillere fra FC Nordsjaell­and de seneste år. Skal Mukhtar saelges – og det skal han på et tidspunkt – koster han mindst 30 mio. kr.

Efter naesten tre år i stolen som sportschef/sportsdire­ktør bliver sommerens transfervi­ndue på mange måder den helt store eksamen for Troels Bech.

Han skal ikke bare finde en ny førstekeep­er, hvor OB’s Sten Grytebust er det oplagte valg. Troels Bech kan komme i en situation, hvor fire-fem nøgleposit­ioner skal genbesaett­es hurtigt, hvis Brøndby skal spille Champions League-kvalifi-

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark