Ekstra Bladet

Astana er det nye danskerhol­d

-

AFP Michael Valgren er uden tvivl et varmt emne lige nu. Spørgsmåle­t er så, hvilket hold der får glaede af den danske rytter fremover.

Sportsdire­ktør Brian Holm kan sagtens se for sig, at Valgren forlaenger med det kasakhiske storhold Astana, hvor han er i gang med sin anden saeson.

– Hvis jeg var hans manager, så tror jeg, at jeg ville sige, at han har det meget godt. Jeg hører på vandrørene, at de betaler godt hos Astana.

– Alle ryttere, der vinder løb, ligger højt i hierarkiet, og Fuglsang skal også have en del af aeren for sejren her. Jeg tror, at de fleste har gennemskue­t, at Vinokourov er glad for danskere, siger Brian Holm med henvisning til storholdet­s boss.

Han peger på, at Lars Michaelsen er sportsdire­ktør på holdet, hvor også Magnus Cort og Jesper Hansen kører.

– Jeg ser lidt Astana som TVM i gamle dage – altså som det nye danskerhol­d, forklarer han.

Også Michael Rasmussen kan se Valgren fortsaette hos Astana, men der vil også vaere andre interesser­ede hold – også hold, der kunne vaere interessan­te for danskeren.

Det sociale er vigtigt

– Der er ikke nogen, der ikke har lyst til have en rytter, der vinder klassikere. Hvis Astana kører videre, så lader det til at vaere et godt setup for danskere.

– Men det kommer også an på, hvem der byder sig til. Trek har også et solidt hold, men jeg tror, at det er vigtigt, at Valgren er et sted, hvor der også er andre danskere på holdet med hensyn til det sociale, vurderer Michael Rasmussen.

Spørgsmåle­t er, om Brian Holms eget Quick-Step-hold kunne vaere interesser­et i Valgren.

– Nu er det min chef, der står for den slags. Men Valgren vil vaere interessan­t for alle cykelhold i hele verden. Han er ung og sympatisk og en mand, som alle kan lide, fastslår sportsdire­ktøren.

Det vil naesten undre mig, hvis der ikke kommer en dansk etapesejr i Touren

– Det vil naesten undre mig, hvis der ikke kommer en dansk etapesejr i Touren – og så er der jo også Post Danmark Rundt. Det kan vaere, at vi ikke ser Valgren så meget resten af året. Men hvis han har en super-saeson, så kan det også vaere, at der kommer mere, siger han.

– Når han kan vinde Omloop og Amstel, så er det lige før, at han kan vinde alle efterårslø­bene

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark