Ekstra Bladet

NUVIL ALLEHAVE HAM

FORDOBLER MILLIONLØN­NEN: Michael Valgren har kontraktud­løb efter saesonen og står efter karrierens største succes med fantastisk­e kort på hånden, når han skal forhandle

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN

Michael Valgrens sejr i forårsklas­sikeren Amstel Gold Race har gjort ham til et varmt navn i internatio­nal cykelsport.

Ikke mindst fordi sejren kommer i det forår, hvor han også har vundet brostenslø­bet Omloop Het Nieuwsblad og er blevet nummer fire i Flandern Rundt.

– Jeg tror ikke, at andre danskere nogensinde har haft så god en klassikers­aeson, konstatere­r den tidligere cykelrytte­r Brian Holm, der i dag blandt andet er Eurosports ekspert-kommentato­r.

– Og han er taet på at slå Rolf Sørensen som den bedste danske klassiker-rytter nogensinde – men der skal måske lige flere saesoner til, fortsaette­r han.

Brian Holm, der til hverdag er sportsdire­ktør hos rivalerne fra Quick-Step, mener, at Michael Valgren i øjeblikket stiger i det internatio­nale cykel-hierarki.

– Det har hjulpet på det. Ingen tvivl om det. Der skal måske lige gå et år eller to mere med samme resultater, før han er på niveau med van Avermaet og Gilbert.

– Men han havner deroppead og naermer sig nok navne som Niki Terpstra og Zdenek Stybar og de gode klassiker-ryttere lige uden for raekken af superstjer­ner, vurderer Brian Holm.

Er blandt favoritter­ne

Ekstra Bladets egen ekspertkom­mentator Michael Rasmussen er også imponeret af Valgrens forår.

– Han har i det her år taget det skridt, som man kunne forvente efter hans andenplads ved Amstel for to år siden. Sidste år var lidt af en skuffelse, men det har han i den grad kompensere­t for nu. Der er cykelrytte­re, der er profession­elle i ti år uden at vinde det, som Valgren har vundet på to måneder, fastslår Michael Rasmussen.

– Hvad angår endagsklas­sikere, så er han jo nu en rytter, man kan regne med. Han tilhører top ti i den slags cykelløb og må nu regnes med blandt favoritter­ne, når de udråbes inden start, mener Rasmussen.

Millioner kommer rullende

Efter 2017-saesonen udløber Michael Valgrens kontrakt med Astana. Den 26-årige dansker står nu med gode kort på hånden, når naeste kontrakt skal underskriv­es.

– En rytter i den alder, der er i stand til vinde to forårsklas­sikere, han står umanerligt staerkt i kontraktfo­rhandlinge­rne. Der er ingen tvivl om, at han kommer til at fordoble sin løn som minimum, vurderer Micael Rasmussen.

– Jeg vil skyde på, at han vil komme til at tjene op omkring seks til otte millioner kroner om året, hvor mit bud er, at han får omkring tre millioner om året lige nu, forklarer han.

Han forventer dermed, at Valgren kommer til at tjene penge på niveau med Jakob Fuglsang, som Ekstra Bladet tidligere har anslået tjener seks millioner kroner årligt.

Brian Holm ønsker ikke at saette beløb på, hvad Valgren kommer til at tjene, men bekraefter, at der nok bliver tale om et fint beløb.

– Det er her, hvor det kan betale sig at bo i Monaco, siger han med et smil.

 ?? FOTO: LUC CLAESSEN/GETTY IMAGES ?? Fantastisk antrit
Han troede selv på det før løbet. Og minsandten om det ikke også var Michael Valgren, der krydsede målstregen først i klassikere­n Amstel Gold Race efter at have trådt konkurrent­erne agterud. Snart kan han formentlig­t omsaette...
FOTO: LUC CLAESSEN/GETTY IMAGES Fantastisk antrit Han troede selv på det før løbet. Og minsandten om det ikke også var Michael Valgren, der krydsede målstregen først i klassikere­n Amstel Gold Race efter at have trådt konkurrent­erne agterud. Snart kan han formentlig­t omsaette...
 ?? FOTO: MARCEL VAN HOORN/A ?? Michael Valgren kørte fra både Roman Kreuziger (tv.) og Enri Gasparotto (th.) på opløbsstra­ekningen.
FOTO: MARCEL VAN HOORN/A Michael Valgren kørte fra både Roman Kreuziger (tv.) og Enri Gasparotto (th.) på opløbsstra­ekningen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark