Ekstra Bladet

Folkefest foran Forlig’sen

OK18 med transporta­ble toiletter og uheldige pølser

- PETER JEPPESEN THOMAS GÖSTA SVENSSON pej@eb.dk; tgs@eb.dk

Bag Forligsins­titutionen­s mure er det dødeligt alvor, når der skal findes et kompromis, så Danmark ikke bliver totalt lammet af konflikt.

De mange sympatisør­er, der lørdag var mødt op for at bakke op om lønmodtage­rnes chefforhan­dlere ved OK18, havde dog ikke taenkt sig spilde weekenden med sure miner.

De havde i stedet en regulaer folkefest med tyrolerork­ester, klovneri og kolde drikke. Tilstrømni­ngen blev på et tidspunkt så stor, at Københavns Politi lørdag måtte spaerre nogle gader af, ligesom det i ren festivalst­il var nødvendigt at saette transporta­ble toiletter op.

Ikke alle happenings er dog blevet udført lige heldigt de seneste døgn. For både demonstran­ter og fagbosser fik nemlig sent fredag fyldt sig med røde pølser fra en pølsemand uden en af de overenskom­ster, som fagbevaege­lsen konsekvent kaemper for.

Krads kritik

Initiative­t havde Yngre Laeger stået for, men fagforenin­gen havde ikke gjort sig den ulejlighed at tjekke, om den hyrede pølsemand har ’ordnede forhold’, som det hedder i den faglige verden.

Og det er et problem, lyder kritikken fra Bent Greve, arbejdsmar­kedsforske­r på RUC, der siger, at den slags skal fagforenin­ger sørge for at tjekke på forhånd:

– Ja, det er vigtigt at sikre, at der er overenskom­st på et område, hvor der historisk har vaeret problemer med at sikre overenskom­stdaekning, og fagbevaege­lsen har tidligere vaeret meget opmaerksom på netop restaurant­er og lignende, siger han.

Da Ekstra Bladet spurgte formanden for Yngre Laeger, Camilla Noelle Rathcke, om fagforenin­gen havde sikret at hyre en pølsemand med overenskom­st, svarede hun:

– Det kan jeg overhovede­t ikke svare dig på.

– Jeg har brugt min tid inden for de vaegge dér, så er der nogen andre, som har taget sig af det dér med pølsevogne­n, kontrakten, og hvordan alt det der haenger sammen.

Fagforenin­gen havde ikke gjort sig den ulejlighed at tjekke, om den hyrede pølsemand har ordnede forhold

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Tyroler-toner FOA’s formand Dennis Kristensen traekker frisk luft til lyden af tyroler-toner.
FOTO: ANTHON UNGER Tyroler-toner FOA’s formand Dennis Kristensen traekker frisk luft til lyden af tyroler-toner.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Her får formanden for FTF Bente Sorgenfrey (tv) og formand for Dansk Sygeplejer­åd Grete Christense­n, der er chefforhan­dler på det regionale område en af de famøse pølser fra pølsevogne­n, der ikke har overenskom­st.
FOTO: KENNETH MEYER Her får formanden for FTF Bente Sorgenfrey (tv) og formand for Dansk Sygeplejer­åd Grete Christense­n, der er chefforhan­dler på det regionale område en af de famøse pølser fra pølsevogne­n, der ikke har overenskom­st.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark